gotec
A început marea asfaltare a municipiului Carei Foto: Facebook/Primăria Carei

A început marea asfaltare a municipiului Carei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Primăria Municipiului Carei a început marea asfaltare. Lucrările au fost împărțite în patru pachete.
Primul lot include asfaltarea unor străzi cu starea covorului asfaltic foarte rea. Este vorba de o suprafață de 86.883 mp de asfalt, lungimea totală a străzilor fiind de 14,134 km.
Al doilea lot include asfaltarea unor străzi pietruite. Străzile pietruite sunt situate în partea stângă și dreaptă a Bulevardului 25 Octombrie, la ieșirea din municipiul Carei înspre Petrești, precum și în satul aparținător Ianculești, șapte la număr. Suprafața totală a străzilor pietruite din Carei este de 48.911 mp, iar lungimea de 11,722 km, în timp ce suprafața totală a străzilor din satul aparținător Ianculești este de 7.600 mp, iar lungimea de 2,072 km.
Al treilea lot include asfaltarea unor străzi de pământ, respectiv a unor porțiuni al Drumului Național 19, care traversează Careiul, de la calea ferată până la intersecția cu strada Agoston la intrarea dinspre Satu Mare, respectiv de la Crucea Neagră până la intersecția cu strada Miorița, la intrarea dinspre Oradea. Este vorba de 10.684 mp de străzi de pământ și 19.134 mp din DN 19, în lungime de 2,623 km, respectiv 1,348 km.
Al patrulea lot include asfaltarea de trotuare în suprafață totală de 44.200 mp. Lucrările vor începe în centru și se vor extinde spre periferiile municipiului Carei. Majoritatea acestor trotuare au fost realizate în urmă cu aproape o jumătate de secol.
Lucrările au început partea dreaptă a Bulevardului 25 Octombrie, la ieșirea înspre Petrești. Potrivit estimărilor, lucrările vor continua în această zonă până săptămâna viitoare. Pe străzile pietruite vor fi turnate două straturi de asfalt, un strat de bază, cu o grosime de 6 cm, iar apoi un strat de uzură gros de 4 cm. De asemenea, pe ambele părți ale straturilor de asfalt vor fi amenajate acostamente de câte o jumătate de metru.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii