Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Asociaţia SamStudia – Organizația tinerilor și studenților sătmăreni revine şi anul acesta cu Festivalul La Dâmburi, care va avea loc în perioada 1­-3 septembrie, în Parcul UFO situat în cartierul Micro 17 din Satu Mare.
Tradiția reînvie în mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații.
Orașul Negrești-Oaș își deschide porțile la sfârșitul acestei săptămâni pentru cel mai mare eveniment al anului, Festivalul Zestrea Oașului, pregătindu-se să primească o mulțime de oaspeți din țară și din străinătate.
Vineri, 11 august 2017, a avut loc cea de-a cincea seară din cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului AugustFest, în cadrul evenimentului CAREIFEST, în Parcul dendrologic din Carei.
Cea de-a 16-a ediție a Zilelor Maghiare Partium aduce înnoiri nu doar în ce privește diversitatea evenimentelor, ci și în ce privește imaginea.
Biblioteca Județeană invită publicul sătmărean la o expoziție inedită de carte polițistă, intitulată sugestiv „Ucide plictiseala cu un roman criminal… de bun”.
Festivalul Viei si Vinului este o manifestare dedicată tuturor locuitorilor comunei Beltiug si nu numai, menită să pună Beltiugul pe harta turistică și culturală a Romaniei.
Pe parcurusl lunii august, Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului vă aşteaptă să-i treceţi pragul zilnic, între orele 9:00 şi 17:00, sâmbăta și duminica între orele 10:00 și 18:00, oferindu-vă prilejul de a cunoaşte lumea satului tradiţional oșenesc.
Primăria, Consiliul Local al oraşului şi Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea" Ardud organizează o nouă ediție a Zilei Cetăţii Ardud (15 august 2017),
Primăria, Consiliul Local al oraşului Ardud, Consiliul Județean Satu Mare şi Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea" Ardud organizează cea de-a V-a ediție a Festivalului folcloric „Cetatea Codrului" în data de 14 august 2017.
O eclipsă parţială de Lună se va produce luni seara și va fi vizibilă din Europa, Africa şi Australia.
În pădurea de la Valea Măriei s-a desfășurat azi Concursul de tracțiune şi frumuseţe cabalină.
În Parcul Dendrologic din Carei a debutat aseară prima ediţie a Festivalului de Jazz „CASTLE JAZZ FEST”, organizat de Direcţia de Cultură şi Sport Carei, Centrul Cultural al Municipiului Carei, în colaborare cu Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2017”.
În municipiul Satu Mare există o placă memorială, începând de ieri, în amintirea scriitoarei Anna Molnar Hegedus, care a scris experiența trăită în timpul Holocaustului.
În perioada 4-6 august 2017, în municipiul Carei va avea loc Festivalul de Folclor al Naţionalităţilor, în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2017”.
Mâine are loc deschiderea oficială a Târgului de produse tradiţionale, meşteşugăreşti şi artizanale ”Produs de Maramureş şi Oaş”.
În Parcul Dendrologic din municipiul Carei a debutat aseară prima ediție a Festivalului de muzică veche „Deák Endre”, manifestare desfășurată în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2017”.
Prima ediție a festivalului CAREIFEST a debutat sâmbătă cu Festivalul Medieval Villa Karul, ajuns la cea de-a V-a ediție.
Teatru de păpuși, concerte interactive, activități de artizanat, o diversitate de programe îi așteaptă pe cei mici în Grădina Romei și în parcul de lângă Turnul Pompierilor în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Zilelor Maghiare Partium.

Prima ediție a festivalului CAREIFEST debutează sâmbătă, 29 iulie 2017, cu Festivalul Medieval Villa Karul, care anul acesta ajunge la cea de-a cincea ediție.