Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
În perioada 17 – 22 decembrie 2017, în intervalul orar 17.00 – 20.00, în Parcul Dendrologic din Municipiul Carei (zona din apropierea manejului) va avea loc a doua ediție a Târgului de Crăciun în aer liber.
Actorul Nagy Orban este noul manager al Teatrului de Nord Satu Mare. Anunțul a fost făcut azi, în cadrul unei conferințe de presă, de primarul Kereskenyi Gabor.
Dat fiind doliu naţional pentru decesul Regelui Mihai I, în 14, 15 şi 16 decembrie 2017, evenimentele culturale din cadrul Festivalului Magia Crăciunului și alte manifestări culturale programate pentru aceste zile se amână.
Secția română a Teatrului de Nord anunță premiera spectacolului ”Almost, Maine”, pe un text scris cu mult umor, dar și cu sensibilă poezie de John Cariani, tradus de Cristi Juncu, în regia lui Theo Marton și scenografia Bogdan Spătaru.
Concert de colinde tradiționale românești susținut de Petrică Mureșan.
În cadrul numeroaselor evenimente din această lună și-a găsit locul și un concert inedit cu Adrian Naidin (violoncel) și John Micu (tobe), miercuri, 6 decembrie, ora 19.00, la Filarmonica ”Dinu Lipatti”.
Festivalul Magia Crăciunului se va desfăşura în perioada 7 decembrie – 22 decembrie 2017 în municipiul Carei.
Pe 30 noiembrie, sătmărenii sunt invitați de Primăria Municipiului Satu Mare și Filarmonica “Dinu Lipatti”să sărbătorească prin muzică de cea mai bună calitate Ziua Naţională a României.
Luni, 4 decembrie 2017, ora 18.00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc spectacolul Orchestra Titanic, susținut de secția română a Teatrului de Nord Satu Mare.
Casa Șvabilor din Satu Mare a găzduit cea de-a noua ediție a festivalului ȘtrudliFest organizat de comunitatea germană în cadrul căruia se prepară după rețete tradiționale aceste bunătăți.
Azi, 24 noiembrie, la împlinirea a 90 de ani de la moartea marelui om politic Ion I.C. Brătianu, Primăria Oradea a organizat o serie de manifestări publice prilejuite de dezvelirea statuii lui Ion I.C. Brătianu, amplasată în Parcul Brătianu din Oradea.
În luna decembrie 2017, secția română a Teatrului de Nord prezintă premiera spectacolului ”Almost, Maine” de John Cariani în regia lui Theo Marton, scenografia Bogdan Spătaru.
Joi, 23 noiembrie 2017, ora 20.00 la Club Poesis va avea loc un concert deosebit de blues cu formația Bluescore Hanno Hoefer (chitară/voce), Raul Kusak (orgă Hammond), Liviu Pop (tobe).
Joi, 23 noiembrie, are loc ultima ediție a programului KineDok, powered by One World România, la Satu Mare. De la ora 19:00 la Zeppelin Pub, Bd. Vasile Lucaciu, nr. 13, va fi proiectat un documentar bulgar: ”Unchiul Tony, Trei proști și Serviciul Secret” (Mina Mileva, Vesela Kazakova).
Direcția de Cultură și Sport a Primăriei Carei în colaborare cu Biblioteca Municipală Carei anunță organizarea CONCURS DE CREAȚIE POETICĂ, DESEN ȘI FOTOGRAFIE cu prilejul aniversării a 99 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.
Consiliul Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană Satu Mare și Editura Citadela invită publicul sătmărean la evenimentul de lansare a lucrării „Ioniță G. Andron. Schiță biografică, articole, interviuri, evocări, fotografii”.
Ansamblurile folclorice "Cununița" și "Cununița Năzdrăvană", solia folclorică inegalabilă a municipiului și județului Satu Mare, serbează anul acesta 35 de ani de activitate, respectiv 15 ani de activitate, sub semnul perseverenței, în spiritul exigenței și calității-sub directa indrumare a maestrei cooregraf - Leontina Dorca- mentorul și îndrumătorul acestui grup de tineri.
Secția română a Teatrului de Nord vă invită duminică, 19 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la spectacolul ”Desculț în parc” de Neil Simon, regia Laura Moldovan, scenografia Alexandru Radu.
Cu acest prilej se va lansa albumul fotoetnografic Țara Oașului „Din Oaș în Paști” de Remus Țiplea.