Imprimă această pagină

”Oprește intimidarea” - un proiect al Asociaţiei de părinţi ai elevilor de la CN ”Mihai Eminescu”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Asociaţia de părinţi ai elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare desfăşoară, în perioada octombrie 2017 – februarie 2018, proiectul ”OPRESTE INTIMIDAREA/ DELETE BULLYING”.
Proiectul este finanţat de Rotary Club Satu Mare în cadrul programului „Rotary sprijină inițiative locale pentru Satu Mare”.
Proiectul OPRESTE INTIMIDAREA/ DELETE BULLYING este un proiect pilot la nivelul judeţului Satu Mare întrucât urmăreşte pe lângă informarea, conştientizarea şi educarea elevilor Colegiului National "Mihai Eminescu" şi a parintilor acestora cu privire la fenomenul de bullying în rândurile tinerilor, încurajarea lor să dezvolte inițiative anti- bullying, prin utilizarea pozitivă a noilor tehnologii, precum şi prin implicarea lor în activități care reflectă modul de a lupta împotriva violenței: ansambluri de teatru, ateliere de lucru.
OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI
1: Identificarea şi conştientizarea de către elevi, părinţi şi profesori de acțiuni, roluri şi comportamente de tip bullying- în special cyber-bullying;
2. Informarea elevilor, părinților şi profesorilor cu privire la prevederile legale și consecințele juridice ale comportamentelor de tip bullying/cyber-bullying;
3. Stimularea atitudinii civice în rândul elevilor în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de bullying întâlnite, prin dezvoltarea de abilități de comunicare asertivă; promovarea de mijloace prin care comportamentul agresiv poate fi prevenit sau redus, precum și furnizarea de resurse pentru părinți si profesori pentru combaterea comportamentului agresiv de tip bullying.
ACTIVITATILE PROIECTULUI
1. Chestionar inițial scris si online;
2. Conferința de lansare a proiectului;
3+ 4.Activitati de echipa: 3.1.Constituirea Clubului de Teatru,
3.2. Prezentarea piesei de teatru;
4.1. Atelier de Strategii de Gamification,
4.2. Team – building
5. Activitati de lectorat : 5.1. Modul anti-bullying la orele de dirigenție și psihologie, 5.2.Lectorat cu părinții, 5.3.Atelier de formare pentru profesori;
6. Concursuri:
6.1.Concurs de Afișe anti-bullying,
6.2.Concurs de discursuri publice ;
7. Lansarea Paginii Web a Asociației Părinților din CNME;
8. Lansarea Avizierului;
9. Expoziție fotografică;
10.Conferința de încheiere a proiectului
REZULTATELE PROIECTULUI
- o piesă de teatru ce ilustrează fenomenul bullying, creată şi interpretată cu scopul de a informa şi educa elevii despre acest subiect şi de a-i stimula să adopte atitudini active în prevenirea şi gestionarea fenomenului;
- un concurs de afişe pentru clasele de gimnaziu;
- o expoziţie fotografică;
-cel puţin 16 seminarii /module de informare despre bullying însumând cel puţin 80 de elevi de gimnaziu, 300 elevi de liceu şi 30 de profesori beneficiari;
- 1 sesiune de teambuilding , organizată cu cel puţin 35-40 de participanţi- elevi, profesori, părinţi beneficiari;
- 1 pagină web a Asociaţiei de Părinţi , incluzând un forum on-line anti-bullying, creat pentru a sprijini tinerii agresaţi şi părinţii care au de a face cu agresiunea, care va conține informații și sfaturi practice despre bullying si va permite exprimarea sentimentelor, confidențial, precum și experiența legate de bullying.
Prima activitate în cadrul proiectului se va desfăşura în data de 04 octombrie 2017, cu ocazia unei întâlniri cu părinţii elevilor Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, în cadrul căreia se va prezenta proiectul şi se va promova implicarea părinţilor în activităţile planificate.
Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc in 5 octombrie 2017, incepând cu orele 10, în Sala festivă a CNME, fiind aşteptaţi nu doar elevii şi cadrele didactice din cadrul CNME, ci şi reprezentanţii media, reprezentanţi ai finanţatorului, ai instituţiilor partnere şi ai instituţiilor publice sau ONG direct interesate.
Sperăm ca acest proiect să ne ajute să dezvoltăm strategii și programe de prevenție și intervenție care să permită încă o dată protecția copiilor împotriva oricărei forme de violență și să garanteze siguranța școlii și a comunității pentru copiii noștri.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii