Prof. dr. Rumelia Koren a primit azi oficial titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Satu Mare

Prof. dr. Rumelia Koren a primit azi oficial titlul de Cetăţean de Onoare al

municipiului Satu Mare, cu ocazia deschiderii celei de a XII-a ediții a Zilelor Medicale Sătmărene. Primarul Dorel Coica i-a înmânat titlul, mulțumindu-i pentru activitatea dumneaiei.

”În calitate de primar al municipiului Satu Mare, vă spun în primul rând bine ați venit, doamnă profesor și în al doilea rând, vă acordăm titlul de cetățean de onoare al municipiului Satu Mare prin HCL nr. 158 din luna septembrie. Este un semn de apreciere față de activitatea dumneavoastră, e o apreciere a cetățenilor municipiului Satu Mare în semn de apreciere pentru dumneavoastră”, i-a transmis primarul Dorel Coica.

”Vă mulțumesc pentru înalta cinste și onoare pe care mi-o faceți. Puțini oameni își pot dori momentele pe care le doresc eu astăzi ca, începând o carieră într-un loc, să nu-l părăsesc, să fac o punte între primul loc de muncă cu alctualul loc de muncă, să fac o legătur între vechii și noii prieteni și să rămânem aceiași care am fost întotdeauna. Vă mulțumesc în primul rând domnule primar, dumneavoastră, mulțumesc Colegiului Medicilor care a făcut această propunere, mulțumesc tuturor consilierilor care au votat în unanimitate această nominalizare”, a mulțumit prof. dr. Rumelia Koren.

Prof. univ. dr. Rumelia Koren s-a născut în Fălticeni, iar ca medic a lucrat o perioadă la Satu Mare, unde a pus bazele secţiei de anatomopatologie de la Spitalul Judeţean. Deşi stabilită în urmă cu aproape 30 de ani în Israel, prof. Koren a reprezentat pretutindeni cu cinste şcoala de medicină din România.

Dr. Rumelia Koren a primit în anul 2013 titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, în semn de recunoaştere şi preţuire a bogatei activităţi ştiinţifice şi culturale pe care a desfăşurat-o şi o desfășoară în continuare. Rumelia Koren desfășoară o bogată activitate științifică la Universitatea din Tel Aviv, invenţiile în tehnici medicale având ca punct de plecare activitatea desfăşurată la Satu Mare.

Ediţia din acest an are loc la Restaurantul Romantic reunește la Satu Mare numeroși profesioniști din țară și din străinătate, care își vor împărtăși în aceste zile cunoștințe din diverse domenii medicale - chirurgie, ORL, oftalmologie, gastroenterologie, ginecologie, urologie etc.

La deschiderea evenimentului au fost prezenți acad. prof. as. dr. Virgil Enătescu, medicul specialist urolog Cristian Rusu, medicul ortodont Oana Datcu și directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Paula Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii