Kereskenyi: Chinezii vor întoarce vizita delegației României

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Primarul municipiului Satu Mare a revenit acasă după o vizită de lucru de aproape trei săptămâni în Japonia, Coreea și China.
Acesta a precizat că cei mai interesați de a veni în țările membre UE sunt reprezentanţii marilor societăţi din China. Chinezii, cu toate că au intrare mai uşoară în Polonia şi Ungaria - unde construiesc autostrăzi și căi ferate rapide, în România întâmpină dificultăţi.
“Pot să facă orice într-un interval de timp foarte foarte scurt. Orice pod să facă, şi parcări etajate, şi poduri şi parcări, tot, şi nu în 3-4-5-10 ani, ci în doi ani. Ei susţin că nu este din partea României o deschidere. Am făcut primele conexiuni şi urmează să vină unele societăţi comerciale la Satu Mare să vadă la faţa locului, le-am prezentat proiectele noastre mari, în derulare, cu care mergem înainte. Nu vor veni numai pentru Satu Mare, cine susţine aşa ceva nu este teafăr la cap. Vor veni pentru că îi interesează această zonă, sunt interesaţi de România, de marile aglomerări urbane, văd un potenţial şi în Transilvania şi în zona Bucureştiului”, a mai spus primarul.
Kereskenyi a mai spus că o delegație din China va fi prezentă în România în cursul lunilor iunie-iulie și nu este exclus să facă o vizită și la Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii