Au rămas fără permise de conducere

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Doi conducători auto au rămas fără permis de conducere din cauza faptului că nu s-au prezentat la unitatea de poliție competentă pe raza căruia s-au produs accidentele în care au fost implicați.
Astfel, un bărbat de 56 de ani din Satu Mare, aflat la volanul unui autoturism, a fost implicat în data de 12.09.2017 într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, neacordând prioritate de trecere autoturismului care circula pe drumul prioritar. În aceeași zi, un alt conducător auto, de 65 de ani, din Satu Mare a fost implicat într-un accident de circulatie soldat doar cu pagube materiale.
Întrucât în urma evenimentelor rutiere în care au fost implicați nu s-au prezentat la unitatea de poliție pentru întocmirea documentelor de constatare, cei în cauză s-au ales cu permisul suspendat pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim conducătorilor auto să respecte prevederile Codului Rutier care reglementează acest tip de situații, și anume:

- Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;
b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

- Se exceptează de la aceste obligații:
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;
b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii