Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Baia Mare, capitala tineretului din România

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Baia Mare a dobândit titlul de capitala tineretului din România și a câștigat premiul în valoare de 50.000 de euro acordat de Banca Comercială Română.
Cele trei orașe candidate au fost: Satu Mare, Baia Mare și Iași.
Conceptul ”CONNECT TO SATU MARE” are ca focus conectarea şi reconectarea tinerilor la dezvoltarea orașului, prin încurajarea participării active a tinerilor în comunitatea locală, aceștia având atât rolul de beneficiar, cât și pe cel de facilitator.
#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, își propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să fie activi și determinați să rămână și să se implice în comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autorităților locale, organizațiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, instituțiilor și mediului de afaceri.
Municipiul Iași propune conceptul “IS ON”, care descrie starea pe care programul „Iași Capitala Tineretului din România” intenționează să o inducă tinerilor din oraș. Acest imbold se bazează pe trei acțiuni complementare menite să culeagă idei din comunitate, să creeze condiții optime și să se asigure de finalitatea inițiativelor de dezvoltare urbană.

2 comentarii

Lasă un comentariu