Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România a depus azi un amendament. Primarul Kereskenyi va fi prezent la București să-l susțină

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Primarul Kereskenyi Gabor, totodată membru în Comitetul Director al Asociației municipiilor din Români,a a declarat pentru Satu Mare News că luni, 18 decembrie, va fi prezent la adunarea generală a Asociației municipiilor din România.
Pe ordinea de zi va fi proiectul de buget central, ale cărui prevederi bugetare influențează grav în acest moment bugetul autoritățile locale. Este vorba de OUG nr. 79/10.11.2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și care prevede reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%.
Ca și majoritatea primarilor din țară, nici Kereskenyi nu dorește votarea de către parlamentari a bugetului de stat în această formă în care a fost propusă, ci să voteze amendamentul pe care Asociația Municipiilor din România l-a depus azi, amendament care ar genera o formulă cât mai corectă, menită să asigure veniturile orașelor din România la nivelul anilor trecuți. Amendamentul se referă la alocarea unei cote mult mai mari, în jurul valorii de 70%, din impozitele pe venit pentru autoritățile locale, pentru repartiție directă la bugetele localităților în care se colectează aceste venituri, astfel încât scăderea ponderii acestui venit de la 16 % la 10% să fie compensată de această creștere de procent.
”Aprobarea de către Guvern a OUG privind modifarea Codului Fiscal încurajează neperformanța”, susține primarul Kereskenyi Gabor. Acesta mai spune că Satu Mare va pierde 34 milioane de lei dacă se aprobă această ordonanță.
Asociaţia municipiilor din România cere primarilor să respingă bugetul propus de Guvern. În schimb, edilii au fost chemaţi să semneze amendamentul propus de asociaţie, care ar avea ca efect aducerea impozitelor la nivelul de dinainte de creştere. În caz contrar, avertizează primarii, peste 1,5 miliarde de lei se vor scurge din banii primăriilor în bugetul central, cu consecinţe dramatice asupra dezvoltării locale.
Parlamentarii vor dezbate proiectul de buget în 21 decembrie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii