Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Vineri, 18 august, se serbează la Satu Mare Ziua Nationala a Ambulantei, prilej cu care Serviciul de Ambulanță organizează Ziua Porților Deschise.
Centrele de permanență sunt unități sanitare cu sediul stabil în cadrul cărora se asigură asistența medicală primară în regim de gardă de către personal calificat pentru toți pacienții, indiferent de statutul de asigurat/neasigurat, cu un program de funcționare stabilit conform zonei de reședință urban/rural.
Colegiul Medicilor din România a lansat joi, 10 august, campania de interes public “Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”,
Județul Satu Mare se va afla și astăzi, 10 august, sub Cod galben de caniculă, potrivit meteorologilor.
Serviciul medical Peditel, care oferă sfaturi medicale pediatrice prin telefon, disponibil non-stop la numărul 1791 tarif normal- Orange, Vodafone,Telekom și *1791- tarif normal Digi fix și mobil, a preluat în perioada 1-7 august -1010 apeluri.
Printr-un proiect de cooperare transfrontalieră România - Ungaria, în valoare de circa zece milioane de euro, Consiliul Județean Satu Mare dorește să construiască un o clădire nouă cu cinci etaje în curtea actualului Spital Județean de Urgență, spre partea de parcare.
Consiliul Judetean Satu Mare a luat act de demisia managerului Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, Camilio Victor Coste, si astfel interimatul managerial din fruntea spitalului va fi asigurata de Marc Ioan Adrian.
În perioada de caniculă, în cel mai mare pericol sunt copiii, persoanele în vârstă, cei cu boli cardiovasculare, femeile gravide.
Clinica ”Sfântul Anton” a donat azi două scaune stomatologice Primăriei municipiului Satu Mare care urmează să le ofere la două școli situate în cartierele din municipiu unde numărul copiilor este ridicat.
Laboratorul de Histopatologie al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost modernizat. Laboratorul a fost dotat cu trei aparate în valoare de 40.000 dolari.
Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Satu Mare face câteva precizări în legătură cu informațiile apărute în presa locală referitoare la sumele alocate asistenței medicale pentru specialități paraclinice și condițiile de acordare a acestora.
Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a declarat, joi, că se ia în calcul reintroducerea vaccinării în şcoli, însă acest lucru este „destul de sensibil”, având în vedere că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie.
Ținand cond de situatia fara precedent ivita la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, ca urmare a lipsei acute de medicamente, materiale sanitare, a situatiei tensionante create,
Având în vedere situaţia regretabilă în care se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare în ceea ce priveşte sincoparea aprovizionării cu medicamente, situaţie de care este strict responsabil,
 
Angajații Spitalului Judeţean Satu Mare au ieșit în această dimineață în curtea spitalului pentru a-și arăta nemulţumirea față de condițiile în care își desfășoară activitatea, de lipsa medicamentelor și a consumabilelor de strictă necesitate.
La Filarmonica Dinu Lipatti a avut loc în această dimineață deschiderea festivă a Simpozionului Zilele Urologiei Sătmărene.
În perioada Sărbătorilor Pascale, Serviciul de Ambulanță a intervenit la 462 de solicitări, dintre care 381 au reprezentat urgențe medico-chirurgicale.
În perioada Sărbătorilor Pascale, când medicii de familie vor avea cabinetele închise conform legii, nemţenii îşi vor putea obloji rănile la centrele de permanenţă.
În județul Satu Mare există un singur medic geriatru și aproximatriv 90.000 de pensionari.