gotec

Secția de Neurologie intră în reabilitare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a prezentat azi,
în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul activității pe anul 2015 și proiectele propuse pentru acest an.
Managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Marcela Papici, s-a arătat mulțumită de interesul arătat de tot mai mulți medici de a lucra la Satu Mare. Astfel, în luna ianuarie au fost angajați la Spitalul Județean trei medici (specializările: cardiologie și medicina muncii).

Printre obiectivele propuse pe anul 2016 de către conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare se numără: Hidroizolație corp clădire ATI și Bloc operator, Reabilitare secția ATI, Reamenajare Laborator analize medicale, loc. I în vederea acreditării RENAR, Reamenajare spații destinate spitalizării de zi Oncologie, loc.II, Amenajare spații pentru funcționarea Staționarului de zi, specialitatea psihiatrie, Igienizare secția Neurologie loc II, Mutarea Arhivei și achiziționarea a două autoturisme Dacia Duster.
Totodată, prin accesarea de fonduri europene și guvernamentale, managerului SJU, Marela Papici, și-a propus câteva obiective pe termen lung: Eficientizarea termică și energetică locația I; Eficientizarea termică și energetică, locația II; Înființare Centru radioterapie; Reabilitare săli de operație; Reabilitare clădire secția Interne Tășnad; Înființare bază de tratament balneologic Tășnad și construirea unei clădiri noi pentru Spital de recuperare; Achiziționare de angiograf; Achiziționare de aparatură.

Din punct de vedere al condițiilor hoteliere, se va continua reabilitările la primul etaj al Spitalului Județean de Urgență, la secțiile ORL, Ginecologie-Obstetrică, Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică și Reparatorie, respectiv terapia intensivă (ATI). Lucrările vor consta în reparații, igienizări, recompartimentări.

De asemenea, secția de Neurologie a Spitalului Județean II (Spitalul Vechi) va intra în reabilitare, în timp ce la secția de Oftalmologie se vor face reparații curente.
La secția Diabetologie vor fi regândite circuitele funcționale, iar la secția Oncologie urmează să se reabiliteze zona destinată spitalizării de zi.

Pentru anul 2016, Consiliul Județean va aloca Spitalului Județean de Urgență suma 5.970.000 lei pentru funcționare, împărțită în două tranșe egale, pe fiecare semestru al acestui an.

Marcela Papici spune că suma a fost gândită în așa fel încât Spitalul Județean să-și poată achita datoriile și să nu mai facă arierate. Datoriile Spitalului Județean în acest moment sunt de 7.600.000 lei, dar sunt datorii în termen, după cum a precizat managerul SJU.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii