Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Baschet | CSM Satu Mare a fost eliminată din Cupa României Foto: Sportul Sătmărean

Baschet | CSM Satu Mare a fost eliminată din Cupa României

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Astăzi, în Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe a început Final 8 Cupa României la baschet feminin, iar meciul de debut s-a disputat între CSM Satu Mare și CSM Târgoviște.
Din păcate baschetbalistele pregătite de Jose Araujo au fost învinse cu scorul de 72-60, după ce la pauză scorul a fost egal, 34-34.
Portughezul Araujo a început cu 5-ul clasic pe care l-a folosit în ultimele meciuri: Olah, Laza, Baltic, Reed și Tavic, însă târgoviștencele au avut un start de meci mai bun și după trei minute conduceau cu 6-0. Sătmărencele au trecut pentru prima dată la conducere în ultimul minut de joc al primului sfert prin coșul marcat de Reed (15-14), însă la finalul primelor 10 minute CSM Târgoviște conducea cu 17-15. Sfertul secund a fost foarte disputat, cele două echipe trecând pe rând la conducere, sătmărencele conducând cu 26-23 în minutul 16, apoi jucătoarele din Târgoviște au revenit și au condus cu 32-28 în minutul 18, iar la pauza mare s-aintrat cu un rezultat de egalitate, 34-34.
Deja a devenit o ”obișnuință” ca după pauză baschetbalistele de la CSM Satu Mare să aibă o cădere nejustificată, dâmbovițencele au profitat și au câștigat sfertul trei la o diferență de opt puncte (19-11), iar în ultima parte a meciului sătmărencele nu au mai reușit să revină și au pierdut cu scorul de 72-60.

CSM Târgoviște  72 – 60 CSM Satu Mare (17-15, 17-19, 19-11, 19-15)
Sala: Kati Szabo Sfântu Gheorghe;
Arbitri: Bogdan Podar, Laszlo Bukuresti, Amalia Marchis;
Comisar FRB: Constantinescu Viorel;
CSM Satu Mare: Batey 13 puncte, Reed 11 puncte, Olah 11 puncte, Tavic 10 puncte, Baltic 9 puncte, Laza 4 puncte, Ferenczi 2 puncte, Szmutku;
Antrenor: Jose Araujo;
CSM Târgoviște: Poole 19 puncte, Coker 16 puncte, Green 12 puncte, Toma 10 puncte, Dincă 9 puncte, Fodor 4 puncte, Chivu 2 puncte, Cosby, Virjoghe;
Antrenor: Cătălin Tănase.

Programul meciurilor din prima rundă a turneului final:
1. CS Universitatea Cluj Napoca - ACS Sepsi SCI Sfântu Gheorghe (miercuri, 08 februarie);
2. Olimpia CSU Brașov - CS Phoenix Galați (joi, 09 februarie);
3. ACS BC Sirius Târgu Mureș - CSB Teleorman Alexandria (joi, 09 februarie);
4. CSM Târgoviște 72 - 60 CSM Satu Mare
În prima semifinală se vor întâlni câștigătoarea meciului 1 cu cea a meciului 4, iar în a doua învingătoarea din partida nr. 2 cu cea a partidei nr. 3.
Finala competiției va avea loc în 11 februarie, iar All Star Game-ul se va disputa duminică, 12 februarie. Din selecționata Nordului fac parte jucătoarele de la CSM Satu Mare Andrea Olah, Eniko Laza, Matea Tavic și antrenorul Jose Araujo.

Lasă un comentariu