05 Martie 2015
Facebook Twitter

Dosar penal pentru protestul din Vama Halmeu

ahalmeuPoliţiştii sătmăreni au întocmit un dosar penal pentru blocarea abuzivă a drumului spre Vama Halmeu de către protestatari, derulând activităţi de identificare a acestora.

"Având în vedere evenimentele care au avut loc în după-amiaza zilei de luni, 17 februarie 2014 în zona Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, când mai multe persoane invocând nemulţumiri  privind modificările survenite în legislaţia vamală au creat un obstacol cu propriile autovehicule, pe sensul de ieşire din ţară împiedicând desfăşurarea traficului în condiţii normale, poliţiştii sătmăreni au întocmit dosar penal conform prevederilor articolului  339, al.3 din Codul Penal, prevederi care se regăsesc în  situaţia creată.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor care prin acţiunea lor  au încălcat preverile legale menţionate anterior, iar la finalizarea cercetărilor aceştia se vor supune rigorilor legii.
Precizăm faptul că pentru comiterea acestei infracţiuni legislaţia prevede pedeapsa cu închisoare de la 3 luni la un an.
Această pedeapsă este aplicabilă tuturor cetăţenilor care încalcă preverile articolului amintit, de aceea poliţiştii recomandă evitarea implicării participanţilor la trafic în astfel de activităţi care pot avea efecte negative din punct de vedere penal asupra părţilor implicate", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Satu Mare.

Share

Adauga un comentariu


Cod securitate
Refresh

PUBLICITATEA TA VIDEO