banner draxkmaier satu mare

Un ultim omagiu adus de autoritățile sătmărene maestrului Rudolf Fatyol

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autoritățile sătmărene au adus un ultim omagiu fostului director al Filarmonicii Satu Mare, maestrul Rudolf Fatyol.

“Dr. Fátyol Rudolf va rămâne în memoria vie a sătmărenilor graţie personalităţii sale unice,” a precizat primarul municipiului Satu Mare.

Atât primarul, cât și cei doi viceprimari au semnat în cartea de condoleanțe deschidă la Filarmonica Satu Mare.

“Am adus un ultim omagiu maestrului dr. Fátyol Rudolf! Satu Mare va rămâne casa sufletului său, pe vecie! Pentru mine, dr. Fátyol Rudolf este un model, care a reuşit să scrie una din cele mai frumoase pagini din cultura orașului nostru. Maestrul Rudolf Fatyol și-a dedicat întreaga viață Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, devenind, datorită talentului său, un adevărat şi nepreţuit simbol al municipiului Satu Mare, al cărui cetățean de onoare va rămâne pentru totdeauna. Director al filarmonicii sătmărene de peste trei decenii de activitate, violinist, profesor universitar, doctor în muzicologie, onorat cu numeroase distincţii naţionale şi internaţionale, dr. Fátyol Rudolf va rămâne în memoria vie a sătmărenilor graţie personalităţii sale unice. Dormi în pace Maestre!,” a scris primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, pe pagina sa de socializare.

Zeci de oameni de cultură au semnat și ei în cartea de condoleanțe și și-au luat rămas bun de la una dintre marile personalități ale lumii muzicale sătmărene.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii