Banner blato Livrare1 

Hans Lindner împlinește 80 de ani

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fundația Hans Lindner a fost înființată în 1997 în Satu Mare de către cel i-a dat și numele, împreună cu familia lui. Aceasta este activă în orașul nostru din 1993, programele sale sociale funcționând sub aripile Organizatiei Caritas la acea vreme.

Obiectivele fundației nu s-au schimbat de-a lungul timpului: sprijinirea persoanelor care au nevoie de ajutor datorită stării lor fizice și psihice (îmbunătățirea șanselor tinerilor de a trăi autonom, susținerea tinerilor defavorizați, dar care aspiră să prospere, ajutorarea copiilor bolnavi oncologic și familiile lor în viața de zi cu zi, promovând start-up-urile și orientarea profesională, oferirea unui suport pentru tinerii singuri, aflaţi în grija statului, dar și a persoanelor în etate neglijate etc.).

 

Inițial, au ajutat prin programe caritabile (Casa Maria, Familii adoptive), familiile care trăiesc în sărăcie extremă (GoStart, Programul Tinerelor mame), persoanele fără adăpost (creând Adăpostul de noapte din Satu Mare), copiii bolnavi oncologici și familiile lor (Raza Speranței). În urmă cu douăzeci de ani, în Satu Mare a existat un șomaj ridicat, iar fundația a căutat să asigure prosperitatea economiei prin programe care implementau locuri de muncă (programul Hospitanten: un program de sprijinire a primelor afaceri pentru tineri) și condiții adecvate de locuință (construirea a 200 de locuințe sociale).

 

Situația s-a schimbat între timp. În plus față de programele filantropice, fundația îi ajută pe tineri să facă alegeri de carieră în cunoștință de cauză, să se pregătească pentru accesarea cu brio a pieței muncii, să devină independenți și să aibă progrese în viaţă. Face acest lucru vizitând fabrici și ferme, organizând activități în propriile ateliere meșteșugărești și grădina de exerciţiu. Fundația organizează diverse programe și cursuri educaționale, cooperând pe larg cu autoritățile locale, instituțiile de stat, ONG-urile locale și întreprinderile din judeţ.

 

Fundația pune un accent deosebit pe proiectarea şi abordarea responsabilă, durabilă a mediului înconjurător. Ideea este să se poartă grija. Grija exersată pentru lumea creată, oameni și mediu, terenuri agricole și bunăstarea animalelor domestice destinate consumului, producția alimentelor naturale, promovarea produselor produse la nivel local, un stil de viață sănătos și conștient care schimbă viața în mai bine.

 

Scopul este de a oferi tinerilor o perspectivă realistă asupra planificării vieții, să câștige experiență: să cunoască condițiile locale, actorii sociali și economici, să ia parte la cursuri practice și instruiri, să acorde prioritate prosperității la nivel local. să învețe să lucreze împreună, să fie mai versatili, astfel vor fi mai puțin vulnerabili, iar crizele sociale pot fi prevenite și remediate.

 

Cine se află în spatele acestora?

Răspunsul: Hans Lindner, un antreprenor bavarez care a împlinit 80 de ani pe data de 22 iulie.

 

Grupul Lindner din micul oraș Arnstorf din Bavaria / Germania arată ce poate realiza un bărbat, o familie, o companie în 55 de ani. Afacerea de familie a devenit principalul expert european în design interior, construcții de fațade și tehnologie de izolare, cu peste 7.000 de angajați în peste 20 de țări.

 

Inițial, o mică afacere cu trei persoane, s-a dezvoltat într-o companie globală de construcții: au renovat Parlamentul și Biroul Cancelarului din Berlin, au construit aeroporturi în München, Hong Kong, Londra și Malaga, metrourile din Moscova si Dubai, și Muzeul Navelor şi sediul poliției din Los Angeles, precum și multe alte clădiri semnificative din toată lumea. În același timp, numele lor este asociat cu faptul că au investit foarte mult în regiune și în patria mamă, cu inimă și înțelepciune. Au fost înființate fundații pentru a oferi centre de îngrijire pentru vârstnici, dotate şi cu creşă, grădiniță şi secţie obstetrică-ginecologie, transformând complexul într-un campus pentru mai multe generaţii, dar au fost şi la originea înfiinţării unui centru de plasament pentru copiii orfani în Uganda, precum şi o agenție de dezvoltare economică regională, restaurante și hoteluri.

 

Înainte ca cineva să creadă că doar banii contează, să-l cunoaștem pe Hans Lindner.

 

El însuși vine la realizarea acestui interviu, pentru a-și conduce oaspetele (reporterul) la biroul său. Nu are secretară. Domnului director nu-i place să piardă timpul. Urcă un șir lung de trepte până la biroul său de la primul etaj. Pentru șeful unei companii de design interior, camera este surprinzător de simplă: tavan bej, pereți albi și covor gri. Tabloul de pe perete care atârnă acolo de 25 ani este Hotelul Dacia din Satu Mare. Domnului nu i se citește vârsta, părând mai tânăr, dar de fapt are 80 de ani. Hans Lindner este foarte modest și în privința vestimentației.

 

Născut într-un mediu sărac, s-a ambiționat să își depășească condiția. Mama sa conducea un han în Arnstorf, iar tatăl său un mic comerț cu lemnul. Hans (porecla de la Johann) a lucrat cu părinții săi, dar a avut întotdeauna ambiții: a vrut să obțină o bună reputație pentru familia lor.

 

Rareori rosteşte acel „eu”. Mai degrabă, el folosește adesea proverbe. „Dacă sistemul picură undeva, nu este perfect etanş, acolo trebuie intervenit!”

 

„Am fost crescut pentru a fi extrem de cumpătat”, spune el, fără a lăsa nicio îndoială că acest lucru l-a modelat și ca antreprenor. Lindner își amintește că în copilărie, era treaba lui să hrănească puii, iar astăzi, în calitate de manager al companiei, i-a trecut prin cap să calculeze câtă cafea este risipită și este aruncată zilnic în firmă.

 

Adevărat este că investeşte milioane într-o clipă, dacă consideră că este o afacere promiţătoare. A lua o decizie clară, a avea simţul afacerilor sau reflectarea asupra unor probleme care ar putea interveni, este ceea ce l-a făcut pe Hans Lindner un antreprenor de succes. Cu aceeași hotărâre, el a investit peste 40 de milioane de euro în dezvoltarea meleagurilor natale în ultimii 17 ani.

 

„Nu aș putea să îmi deleg responsabilitatea”, spune el astăzi. „Am fost întotdeauna de găsit pentru clienți. Am fost vânzătorul, dar am fost și contabilul, am făcut tot ce se impunea.       M-am angajat cu numele și persoana mea. ”

 

Se spune despre Hans Lindner că nu numai că este conștiincios, ci și că se dedică colegilor de muncă pentru a fi un bun exemplu de urmat. Șeful este dur, dar cel mai dur cu el însuşi. Până la vârsta de 50 de ani, mergea la birou în fiecare dimineață la cinci și jumătate, șase zile pe săptămână. Conducea 140.000 de kilometri pe an și refuza să angajeze un șofer. Când a fost inaugurat aeroportul din Shanghai, în 1999, a zburat dus-întors în aceeași zi. „El a spus:„ Pot dormi şi în avion, așa că ajung acasă repede și mai pot face altceva ”

 

Hans Lindner este un om admirabil și cu picioarele pe pământ. Când spitalul local din Arnstorf a trebuit să fie închis, el a cumpărat clădirea, a transformat-o într-o Centru de îngrijire vîrstnici. De asemenea, a susținut şi extinderea liceului local. În Mariakirchen, un mic sat din apropiere, a construit un hotel modern lângă un vechi castel pentru a găzdui clienții săi și a transformat un vechi grajd într-un han, cu minifabrică artizanală de bere. În acelaşi timp a dezvoltat în vechiul castel un campus de instruire adulţi.

 

Pentru Hans Lindner, angajații au fost de la bun început cel mai important atu şi capital, el a transmis această convingere membrilor familiei sale, care lucrează şi ei toți pentru Lindner. Pozițiile de conducere a companiei sunt deținute în mare parte de persoane care provin din rândul companiei sau au studiat una dintre profesiile lor în cadrul companiei. Partenerii comerciali sunt familiarizați cu aceste principii și astfel lansează multe comenzi către ei.

 

Nu întâmplător, în 2016, Lindner a fost nominalizată si distinsa cu Premiul „Cea mai bună afacere de familie bavareză” la categoria „Angajament social”. Acest lucru a dovedit, de asemenea, că cel mai important lucru pentru Lindner este să fie un partener de încredere pentru clienții lor din întreaga lume și să ofere un loc de muncă sigur angajaților lor. "

 

În Bavaria, un total de 1.100 de tineri antreprenori au luat parte la programele de consiliere ale Fundației Hans Lindner din Arnstorf, pe seama cărora s-au creat peste 3.500 de locuri de muncă în opt ani. De asemenea, mai promovează şi educația antreprenorială prin concursuri școlare, sprijin pentru licee, dar și formare universitară.

 

Mama sa, care era o femeie religioasă și foarte sensibilă față problemele oamenilor, spunea adesea că pentru o reușită în viaţă este nevoie de realizarea a trei condiții: învăţătură, sârguinţă și noroc. A fondat fundațiile pentru că se consideră o persoană norocoasă și vrea să împărtășească binele pe care l-a avut cu alții, ajutând astfel copiii și tinerii defavorizați din țările mai modeste prin programele sale.

 

Lindner nu îşi neglijează familia. O dată pe săptămână, soția sa, Brigitte, invită la prânz, întreaga familie (4 fiice, soţii şi nepoţii lor, în total 20 de persoane), astfel ei stau la masă și au șansa de a discuta despre tot, inclusiv reuşite sau nereuşite de ale lor. Familia Lindner este formată din oameni care sunt vizibili pentru lume, sunt adevăraţi antreprenori și îşi asumă răspunderea.

 

Hans Lindner nu se gândește niciodată să separe afacerile profesionale de treburile private, ci mai degrabă încearcă să combine plăcutul cu utilul. Soția sa, Brigitte, își amintește că prima lor întâlnire a fost pe șantierul Universității din Regensburg. De asemenea, ea dezvălui ce îl motivează "Este deschis la lucruri noi: când cineva vine cu o propunere care poate fi pusă în aplicare, chiar și parțial, atunci acest lucru îl inspiră pe soțul. Plictisit de rutină, oriunde apăreau sarcini noi, el s-a ambiţionat să facă față la aceste provocări, și este mereu interesat să transforme munca într-un hobby ”.

 

La urma urmei, fiecare proiect Lindner are un lucru în comun: ei caută întotdeauna soluții pentru punctele slabe ale regiunii. Acesta înseamnă că deseori trebuie schimbate structurile existente. Nu este de mirare că nu toată lumea este încântată de acest lucru, dar este important ca dialogul să aibă loc şi să continue pentru binele oamenilor. În mijlocul câmpurilor și pajiștilor din regiunea Rottal, sediul corporativ, azilul de bătrâni și fundația de sprijin pentru afaceri sunt fenomene fascinante. Nu este de mirare că unii îl numesc „imperiu”, iar familia Lindner „clan”. Lindner însuși trece simplu cu vederea, şi este de părere, că: „Pentru cei care au succes se vor găsi mereu şi invidioși pentru ei„Aceasta este legea naturii.”, spune el.

 

Domnul Lindner, în vârstă de 80 de ani, mai are şi un hobby: fabricarea berii. După ce a cumpărat castelul în ruină din Mariakirchen și hambarul aferent (pentru a preveni demolarea), l-a transformat într-un campus de instruire şi într-o mică fabrică de bere și un han. El însuși deseori stă în spatele tejghelei, serveşte oaspeţilor bere și spală vasele. Unora, ca si el, hobby-ul nu si duce bani, ci aduce profit....

 

Cea mai recentă implementare a domnului Lindner este „Landluft”, o fermă agro-alimentară, ecologică din Leberfing, la care se mai adaugă şi ferme agro-alimentare din județul Satu Mare, dar și păstrăvăria din județul Brașov.

 

Domnul Hans Lindner și-a păstrat spiritul antreprenorial şi ca pensionar.

 

Cu tot succesul, domnul Lindner a rămas un om simplu. Nu mai are mașină proprie de mult timp, în schimb merge în fiecare zi cu bicicleta la servici în continuare. „Indiferent unde ajunge, îşi orientează întotdeauna bicicleta în direcția următoarei destinații”, spune soția sa, Brigitte.

 

De ce face toate astea? „Nu poți ține decât o felie de pâine în mână. Apreciaz-o! - spune el, fundațiile fiind semnul său de recunoștință pentru tot ceea ce i s-a întâmplat în viață.

 

Atât personalul Fundației Satu Mare, cât și angajații grupului Lindner din Satu Mare, precum și beneficiarii programelor din România, îl salută pe dl Lindner cu ocazia împlinirii a 80 de ani, urându-i multă sănătate și o viață lungă, fericită, cu binecuvântarea Domnului.

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii