O nouă sesiune Rabla pentru electrocasnice în luna decembrie. Finanțarea va fi de 34 milioane de lei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O nouă sesiune a Programului ”Rabla pentru electrocasnice” va avea loc în luna decembrie, bugetul alocat fiind de 34 de milioane de lei, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

”Toate programele în acest an au fost de succes, derulate în mod corespunzător. Aici aş menţiona cel mai important program pe care l-am derulat – Programul Rabla pentru electrocasnice, un program care continuă anul acesta cu o nouă sesiune, de sărbători, în luna decembrie.

Din fondul din care ne-au rămas la dispoziţie, 34 milioane de lei din cele 75 de milioane alocate iniţial, vom finanţa noua sesiune, practic în acelaşi condiţii de înscriere, de creare a conturilor pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune şi de bifare a acelor aparate electrocasnice care reprezintă interes pentru beneficiari.

Programul va fi lansat, probabil, în ultima săptămână din noiembrie, pentru ca în cursul lunii decembrie voucherele să poată să fie valorificate la magazinele de specialitate”, a afirmat Tanczos.

Care sunt noutățile ediției din această iarnă și cine poate participa

Întrebat care vor fi noutățile acestei ediții, ministrul Tanczos Barna a spus că va fi păstrată aceeași structură ca în ediția precedentă, dar vor fi operate modificări în privința televizoarelor unde se va cere un nivel de eficiență energetică mai scăzut.

”Vom păstra aceeași structură și schemă de lansare a programului, adică va fi o perioadă de înscriere a persoanelor în program, după care săptămânal vom scoate grupurile de aparate, electrocasnice așa cum au fost stabilite și în ediția precedentă.

Vor fi operate modificări la televizoare astfel încât eficiența energetică la televizoare să fie la alt nivel pentru că nivelul de la ediția precedentă a fost unul foarte ridicat și au fost foarte puține modele care să se încadreze în exigența AFM. Bugetul alocat se va împărți pe fiecare categorie în parte la fel cum s-a făcut în ediția precedentă”, a spus Tanczos Barna.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii