ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (16-29 ianuarie) Foto: Cosmin Oana

ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (16-29 ianuarie)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni (16-29 ianuarie).

Meteorologii anunță că în următoarele zile în România se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului, după care temperaturile vor fi în scădere și va ploua.

TRANSILVANIA

În cea mai mare parte a intervalului de referință, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii ianuarie, cu abateri pozitive semnificative între 17 și 22 ianuarie, când se vor înregistra maxime de 9...15 grade și minime de 0...5 grade. Din data de 23 ianuarie, vremea se va mai răci, însă în marea lor majoritate temperaturile estimate vor fi mai ridicate decât cele normale, 0...4 grade ziua și -6...-2 grade noaptea, mediat regional.

Între 18 și 22 ianuarie, vor fi precipitații locale, temporare – la început ploi, apoi posibil mixte, regimul pluviometric fiind ușor excedentar în vestul și sud-vestul regiunii. În a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

 

MARAMUREŞ

Până în jurul datei de 23 ianuarie, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit în luna ianuarie, cu medii ale temperaturilor maxime de 5...9 grade și ale minimelor de 1...5 grade, valori diurne chiar mai ridicate (de 10...13 grade) urmând a se înregistra în 18 și 21 ianuarie. Din 24 ianuarie este estimată o răcire a vremii, astfel că temperaturile vor deveni mai apropiate de cele normale, cu 1...4 grade ziua și -6...-4 grade noaptea, mediat regional.

Între 17 și 22 ianuarie, precipitațiile vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ - ploi la început, apoi posibil mixte. În cea de-a doua săptămână, regimul pluviometric va fi deficitar, cu probabilitate de precipitații redusă.

 

LA MUNTE

Până în data de 20 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori semnificativ mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an, astfel că se vor înregistra maxime de 2...9 grade și minime de -3...3 grade, mai mici doar la peste 1800 m altitudine. Ulterior, vremea se va răci, iar până la finalul intervalului de referință vor alterna zilele cu temperaturi apropiate de normal, în special pe creste, cu zile în care vor fi valori ușor peste cele specifice lunii ianuarie.

În perioada 17-22 ianuarie, vor fi precipitații în cea mai mare parte a zonei montane și local, cu precădere în masivele vestice și sud-vestice, se vor înregistra cantități de apă însemnate; la început vor fi mai ales ploi și lapoviță, cu ninsoare doar la altitudini foarte mari, apoi vor predomina ninsorile. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi mai scăzută.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii