davis banner

Voluntarii Fundației Hans Lindner se pregătesc să fie alături de persoanele vârstnice singure de Sărbători

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe măsură ce ne apropiem de sărbătoarea Sfintei Elisabeta, să ne amintim în mod pragramatic de sfânta de origine maghiară, care este cunoscută și respectată în întreaga lume ca model a iubirii servitoare.

Elisabeta ne dă un exemplu a grijii față de semenii noştri, avertizându-ne că grija față de ceilalți începe cu ascultarea, şi nu se termină cu simpla compasiune sau milă, ci trebuie să devină o acțiune.

Așa își începe călugărul cistercian Caesarius Heisterbachi biografia sa despre Sfânta Elisabeta: "Elisabeta, venerată și atât de dragă lui Dumnezeu, provenea dintr-un neam nobil și în negura acestei lumi a strălucit ca steaua dimineții".

hans lindner sarbatori 1 

În acest an, echipa Lindner Agape, urmând exemplul Sfintei Elisabeta, poarta grija faţă de beneficiarii săi într-un mod mai deosebit. Ea își mobilizează personalul și voluntarii pentru a se asigura că se acordă suficient timp și atenție tuturor persoanelor de vârsta a III-a, singure, pe care le asistă și care se află în dificultate. De această dată, masa caldă, cu gust de sărbătoare, este este ornamentată cu un fir de trandafir și agrementat cu timp calitativ, dedicat individual celor asistaţi.

Viața noastră de zi cu zi este haotică și plină de vești imprevizibile, adesea triste și înfricoșătoare. Deși veștile despre grija față de aproapele nostru sunt puține și rare, știm cu toții că întotdeauna putem observa sau întălni şi persoane, care ajută discret atunci când apar probleme și pe care se poate conta în orice împrejurare. O astfel de persoană poate fi părintele  sau părinții noștri, în viață, sau soțul/soția, copilul, o rudă sau pur și simplu vecinul nostru care știe cum să acționeze în caz de urgență. Ce bine e, să avem necunoscuți, grupuri și asociații umanitare, fundații sau personal entuziast din cadrul autorităților publice, care sar imediat în ajutorul acelora, care sunt într-o nevoie. Este firesc să îi onorăm, să îi susținem, să le fim alături de ei în acţiunie lor și să încurajăm generația tânără să preia această VOCAŢIE.

hans lindner sarbatori Elisabeta

Sfânta Elisabeta nu este doar o figură istorică, ci este mesaj pentru zilele noastre. Un mesaj pentru noi, un avertisment, că și noi înșine suntem capabili să facem gesturi simple, dar eficiente, și să punem în acțiune tot ceea ce putem învăța din exemplul ei, iubirea exersată. Chiar și într-o lume a crizelor de tot felul, trebuie să ne străduim să observăm, în ciuda propriilor noastre dificultăți și lupte, grija și suferința, nevoia fizică și spirituală a celorlalți. Războaiele, bolile, costul alimentelor sau a energiei, politica, situația economică - sunt atât de mulți factori care provoacă diviziuni tot mai mari în lume. Noi, creștinii, trebuie să fim și mai atenți unii la alții pentru a păstra și a construi unitatea: unitatea cu Dumnezeu și solidaritatea între oameni.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii