Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Expoziție de acuarelă în memoria lui Bogáti Sándor, vernisată azi la Castelul din Carei

În Sala Cavalerilor a castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc azi vernisajul expoziției aniversare de acuarelă „Centenarium” organizată în memoria artistului careian Bogáti Sándor, de la a cărui naștere se împlinesc 100 de ani.
Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care a luat cuvântul doamna Fogel Anna, învățătoare și fostă elevă a lui Bogáti Sándor, respectiv nepotul acestuia, Bogáti-Bokor Ákos, care a prezentat mai multe detalii inedite despre expoziție și alte evenimente pe care familia urmează să le organizeze în memoria artistului.
Expoziția cuprinde lucrări de acuarelă, realizate de Bogáti Sándor și selectate de membrii familiei și are o dublă semnificație, în acest an împlinindu-se 100 de ani de la nașterea artistului și 20 de ani de la trecerea acestuia în neființă.
Momentul muzical a fost realizat de nepotul artistului, Bogáti-Bokor Ákos, care a interpretat la pian mai multe fragmente din repertoriul clasic.
Expoziția va putea fi vizitată până în 3 decembrie 2017, conform programului Muzeului municipal Carei, de marți până duminică, între orele 9.00 – 16.30.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card