Recital al pianistului italian Vincenzo Cipriani la Castelul din Carei

Careienii care au ales să petreacă seara de sâmbătă,
3 octombrie 2015, la Castelul din centrul oraşului, cu siguranţă nu regretat acest lucru. Pianistul italian Vincenzo Cipriani a susţinut un recital de neuitat din compoziţii proprii, reuşind să transpună publicul în diverse lumi şi locuri. Artistul a îmbinat stilurile şi a alternat ritmurile, combinând improvizaţii inedite de jazz, cu teme clasice sau din muzica pop a zilelor noastre.
Programul a cuprins creaţii proprii precum Weke, Walking Dreaming, Doctor Elio, Eclectic Inside, My father's eyes dar şi aranjamente pentru orchestră după Good Night (Beatles), Mi sono innamorato di te (L. Tenco) sau Ave Maria (Astor Piazzola).
Publicul, redus la număr, însă de calitate, a apreciat din plin glumele artistului dar şi prezentările dintre piese. Aplauzele de la final, dar şi atmosfera creată de cei prezenţi l-au făcut pe italian să-şi dorească să revină cât mai curând la Carei.
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celei de-a XXXVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional "Zilele Muzicale Sătmărene", organizat de Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare, cu sprijinul Centrului Cultural Carei şi a Direcţiei de Cultură Carei.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii