Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Ziua Națională a României, sărbătorită în condiții speciale, fără paradă și cu mască de protecție

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De Ziua Națională a României, prefectul Radu Bud, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba și primarul municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor au depus o coroană cu flori la statuia Dr. Vasile Lucaciu din parcul central din municipiul Satu Mare. 

După intonarea Imnului național, prefectul Radu Bud a dat citire mesajului premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României.

Ziua Națională a fost sărbătorită cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, fără paradă militară, ca în anii trecuţi.

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României 

1 Decembrie

“Ziua Națională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârșirea statului național. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost și perioade de grea încercare, pe care românii le-au depășit uniți în atingerea unor idealuri sau depășirea unor situații de criză. 

Astăzi, când ne vedem nevoiți, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră. 

Ne emoționează semnificația acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stăruința unui popor de a deveni o națiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile românești în interiorul acelorași granițe. 

Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României. 

La mulți ani, România! 

La mulți ani, dragi români, iar următoarea Zi Națională a României să ne găsească pe toți cu bine și să o sărbătorim din nou așa cum se cuvine!”

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii