Manifestări dedicate zilei de “24 Ianuarie - Ziua Unirii”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Satu Mare
şi Garnizoana Satu Mare organizează manifestări dedicate zilei de “24 Ianuarie - Ziua Unirii”.
Astfel, programul manifestărilor dedicate zilei de “24 Ianuarie - Ziua Unirii” va începe la orele 13.00 şi cuprinde primirea persoanei oficiale de către garda de onoare, intonarea imnului național al României, alocuţiune privind semnificaţia evenimentului, depuneri de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Alexandru I. Cuza defilarea gărzii de onoare scurt program artistic dedicat Zilei Unirii (muzică populară, muzică folk și moment poetic) iar la final participanţii se vor prinde în Hora Unirii.
Organizatorii lansează o invitaţie către toţi sătmărenii la aceste manifestări dedicate unei zile marcante din istoria patriei noastre.

De asemenea, de la ora 12.15, la Monumentul Ostașului Român din Carei va avea loc un scurt moment festiv. Evenimentul ca cuprinde intonarea Imnului Național, o scurtă evocare a „Micii Uniri”, Te Deum oficiat de preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei, depuneri de coroane din partea instituţiilor publice și asociațiilor, un scurt moment artistic susținut de Corala ”Armonica”, iar la final, tradiționala ”Horă a Unirii”, în care sunt așteptați să se prindă toți careienii.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii