Horváth József va dirija concertul Brass Harmony din această săptămână

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi, 18 noiembrie, începând cu ora 18:30, va avea loc Concertul Ansamblului de Alămuri și Percuție al Filarmonicii ”Dinu Lipatti" Satu Mare. Concertul va fi dirijat de maestrul Horváth József, iar în program vor fi dansuri renascentiste, baroce și arii celebre din opere.

Maestrul a absolvit secţia dirijat cor în anul 1999 şi în 2001 pe cea de dirijat orchestră al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj. 

A participat la cursuri de măiestrie susţinute de Christfried Brödel, János Fürst, George Pehlivanian, Ghennady Rojdestvensky şi Kurt Masur.

Începând din 1999 Horváth József este dirijor al Operei Maghiare, iar din noiembrie 2006 şi al Operei Naţionale Române din Cluj. 

Dintre cele 29 de opere din repertoriul său amintim: Don Giovanni, Lucia di Lammermoor, Bărbierul din Sevilla, Nabucco, Macbeth, Traviata, Rigoletto, etc.

Ca dirijor invitat a condus orchestrele Filarmonicilor din Arad, Satu Mare, Sibiu, Timişoara, Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti, Corul Radiodifuziunii din Budapesta şi Orchestra Simfonică RTVE din Madrid.

Conform regulilor şi a măsurilor impuse de autorităţi, sala poate primi doar 30% din capacitatea sa, astfel numărul locurilor este limitat. La concert pot participa persoanele care:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii