Coproducția internațională „Freetime" se joacă duminică la Teatrul de Nord

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trupa „Mihai Raicu" a Teatrului de Nord reia spectacolul în premieră națională „Freetime" de Gian Maria Cervo și Frații Presniakov. Duminică 8 ianuarie 2023, de la ora 19.00, iubitorii de teatru sunt invitați la o comedie tumultuoasă, o poveste despre granițe și confruntări.

Făcând un periplu prin caracteristicile societății europene și globale a ultimilor ani, spectacolul tratează precaritatea intelectuală, migrația și dezrădăcinarea, încercând să evidențieze în mod ironic momentele cheie ale evoluției noastre recente, de la prăbușirea colosului financiar Lehman Brothers Holdings până la apariția inteligenței artificiale.
 
„Freetime" este rezultatul unei colaborări internaționale cu Teatro Stabile delle Arti Medioevali și Festivalul Quartieri dell'Arte, o primă montare fiind realizată în Italia de regizorul Pierpaolo Sepe. Întregul proiect a luat naștere acum patru ani, din ideea de a experimenta noi strategii dramaturgice, în cadrul unui Laborator internațional de scriere colectivă unde Gian Maria Cervo și Frații Presniakov, având ca referință studiile și lucrările profesorului Paul C. Castagno, au experimentat scrierea într-un mod asociativ, fără a urma o succesiune liniară, tradițională a scenelor. Printr-o întrepătrundere de scene aparent fără legătură, spectatorul este transpus într-o succesiune de stări diverse care se schimbă constant, ceea ce face ca întreaga experiență să fie una incitantă.
 
Regia spectacolului montat la Teatrul de Nord este semnată de Nicola Bremer, scenografia de Steffi Rehberg, coloana sonoră îi aparține compozitoarei Saga Björklund Jönsson, iar elementele artistice și video-proiecțiile care completează scenografia sunt realizate de Vincenzo Marsiglia și Gian Musolino. Din distribuție fac parte actorii: Andrei Gîjulete, Sergiu Tăbăcaru, Roxana Fânață, Crina Andriucă, Ioana Cheregi, Cătălin Mareș, Andrei Stan. Echipa proiectului este întregită de Cristian Gătina, asistent scenografie, Tudor Dreve, asistent regie, Roxana Fânață, asistent coregrafie, iar traducerea textului din limba italiană a fost făcută de Daniela Șilindean.
 
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!
 
Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6, telefon: 0261712106 | 0786538580. Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201 
 
https://www.teatruldenord.ro/g/spectacol/950/FREETIME- 
 
----------------
 
FREETIME de Gian Maria Cervo și Frații Presniakov
 
Regia: Nicola Bremer
 
Scenografia: Steffi Rehberg
 
Concept video: Vincenzo Marsiglia
 
Muzica și coregrafia: Saga Björklund Jönsson
 
Asistent video: Gian Musolino
 
Asistent regie: Tudor Dreve
 
Asistent scenografie: Cristian Gătina
 
Asistent coregrafie: Roxana Fânață
 
Traducere din limba italiană: Daniela Șilindean
 
Distribuția:
 
Florin: Andrei Gîjulete
 
Adamo: Sergiu Tăbăcaru
 
Nada: Roxana Fânață
 
Gabriella: Crina Andriucă
 
Polițista / Claudia: Ioana Cheregi
 
Agentul de Securitate / Pietro / Artistul contemporan: Cătălin Mareș
 
Slobo / Nikolaj / Marcello: Andrei Stan

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii