Trei spectacole - trei lumi diferite la Teatrul de Nord

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 31 ianuarie - 4 februarie, Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord va prezenta publicului trei spectacole pentru toate gusturile, o serie de lumi diferite jucate în aceeași săptămână pe scenă.

„Nuntă în Oaș" este o comedie care vorbește cu sensibilitate despre diferențele dintre generații, raportarea la tradiții, drama migranților români și dinamica relațiilor de familie. Toate acestea se petrec într-un sat din Țara Oașului, în ziua nunții Maricuței cu Ionuț, pe muzică de ceteră și pe fundalul pregătirii nu doar pentru un eveniment important, ci pentru restul vieții celor doi miri. Spectacolul se joacă miercuri 31 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului de Nord.

„La vie en rose", spectacol semnat de Gigi Căciuleanu, este gândit de acesta „ca un dans amoros prin excelență." 5 cupluri se despart și se reunesc, conduși de puterea dansului și de dorința de a se regăsi alături de altcineva. Atât dansul cât și iubirea sunt declanșate de celebrele melodii produse de anii de aur ai șansonetei franceze și invită publicul să se caute și să se regăsească și el prin labirintul dinamic creat de dansactori. Invitația este valabilă pentru seara de 1 februarie, ora 19, Sala Mare.

La Sala Studio, duminică în 4 februarie, de la ora 19, este programat „Maidanul cu dragoste", un clasic românesc neobișnuit. George Mihail Zamfirescu, autorului romanului de la care pornește spectacolul, descrie un București periferic trist și prăfuit, sugrumat de fumul de locomotivă și de fabrică, în care oamenii supraviețuiesc cu greu. Familia modestă a lui Iacov, protagonistul poveștii, la fel ca toți vecinii acesteia, mai au totuși un firicel de bucurie: comunitatea. O comunitate imperfectă, pătată de greutățile prin care trece, dar una care pictează grosier o urmă de omenie, de speranță.

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6;

Telefon: 0261712106 | 0786538580.

Bilete online AICI 

 

NUNTĂ ÎN OAȘ de Anca Munteanu

Miercuri 31 ianuarie 2024, ora 19.00 – Teatrul de Nord, Sala Mare

Regia: Cristian Ban

Decor și costume: Tudor Prodan

Costume oșenești: Cristina Milea

Muzica: Vlad Giurge

Light design: Lucian Moga

Distribuția: Roxana Fânață, Andrei Stan, Alina Negrău, Ioana Cheregi, Andrei Gîjulete, Raluca Mara, Vlad Giurge

 

LA VIE EN ROSE, un spectacol de GIGI CĂCIULEANU

Joi 1 februarie 2024, ora 19.00 – Teatrul de Nord, Sala Mare

Decor: Cristian Gătina

Costume: Anna Szabó

Asistent de regie: Tudor Dreve

Distribuția: Roxana Fânață, Andrei Gîjulete, Ioana Cheregi, Andrei Stan, Dorina Nemeș, Bianco Erdei, Raluca Mara, Vlad Mureșan, Anette Marka, Sergiu Tăbăcaru

 

MAIDANUL CU DRAGOSTE, de G.M. Zamfirescu

Duminică 4 februarie 2024, ora 19.00 – Teatrul de Nord, Sala Studio

Dramatizare și regie: Andrei Mihalache

Decor: Alexandru Radu

Costume: Wilhelmina Kuron Bekesi

Distribuția: Stelian Roșian, Alina Negrău, Carmen Frățilă, Ciprian Vultur, Andreea Mocan, Cătălin Mareș, Alexandra Odoroagă, Lucia Maria Racșan, Sorin Oros, Tibor Székely

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii