Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vernisaj | Salon interjudețean de restaurare - conservare

Muzeul Judeţean Satu Mare, Laboratorul Zonal de Restaurare Conservare vă invită să participaţi la vernisajul Salonului interjudeţean de restaurare conservare: ”Primum non nocere - între trecut şi viitor”.
Evenimentul va avea loc în data de 10 mai, ora 12, în sala de expoziţii temporare a Muzeului Judeţean Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu nr.21.
Salonul interjudeţean de restaurare va expune piese de patrimoniu aparţinând urmatoarelor muzee participante: Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj Napoca, Muzeul Cetăţii şi a Oraşului Oradea, Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj Napoca, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău şi Muzeul Judeţean Satu Mare.
După vernisaj, începând cu ora 13,00, va avea loc un colocviu cu tema aplicarea unui principiu fundamental al restaurării: “Primum non nocere” (Carta de la Veneţia), măsura în care restaurarea se bazează pe echilibrarea obligaţiilor de a nu dăuna piesei de patrimoniu, dar în acelaşi timp de a acţiona pentru transmiterea acesteia generaţiilor viitoare.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card