Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prima zi a Festivalului de muzică veche ”Deák Endre”, la Carei (foto)

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
În Parcul Dendrologic din municipiul Carei a debutat aseară prima ediție a Festivalului de muzică veche „Deák Endre”, manifestare desfășurată în cadrul evenimentului „CAREI FEST 2017”.
În cadrul primei seri a festivalului au urcat pe scena „amenajată” la intrarea în manej artistul Caius Hera din Timișoara, care a susținut un recital de lăută și formația careiană, Carmina Renascentia.
O parte din foștii colegi ai regretatului Deák Endre, Bogdan Georgescu, Szűcs József, Keresztesi Ildikó și Caius Hera au rostit câteva cuvinte în memoria acestuia.
Evenimentul a fost organizat de Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” în memoria artistului, profesorului și fondatorului Formației de Muzică Veche „Collegium”, regretatul Deák Endre, care a avut un rol important în viața culturală careiană și mai ales în promovarea acestui stil de muzică, în țară și peste hotare.
Parteneri festivalului au fost: Ardealul, Polipol, Alconor Company, König Metal, L'Art Hotel și Asociația Equus.
Prezentatorii evenimentului au fost: Járay Zsanett și Adrian Ștefănuți.
Festivalul continuă și azi, marți, 1 august 2017, în Parcul dendrologic din Carei cu două concerte extraordinare, care se vor desfășura după programul:
- ora 19.00 - Concert al formației Huniadi Cantores (Hunedoara)
- ora 20.00 - Concert al formației Musica Historica (Budapesta).

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card