Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Concert cameral susținut în memoria marelui violonist Ștefan Ruha Istvan

În Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi a avut loc aseară concertul cameral susținut de Orchestra de Cameră “Szabolcsi” din Nyíregyháza în memoria marelui violonist ȘTEFAN RUHA ISTVÁN, de la a cărui trecere în neființă s-au împlinit 13 ani.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și Szűcs József, directorul Centrului Cultural Carei, aceștia prezentând în scurtele alocuțiuni detalii despre personalitatea lui Ștefan Ruha István, considerat unul dintre cei mai mari violoniști ai României.
Dirijorul concertului a fost Szabó Soma, conducerea artistică a fost asigurată de către Nagy Gyula, iar solist a fost directorul Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, dr. Fátyol Rudolf, cetățean de onoare al municipiului Carei.
Publicul a putut asculta un program variat: T.G. Albioni: Sinfonia în sol minor, A. Vivaldi: Concertul pentru vioară nr. II în Sol major op.7, J. B. Bach: Concertul pentru vioară nr.1 în la minor BWV1041, J. Haydn: Concertul pentru vioară în Sol major.
La finalul concertului, spectatorii au aplaudat minute în șir prestația plină de eleganță și virtuozitate a artiștilor.
Evenimentul a fost organizat de către Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Satu Mare, Primăriei și Consiliului Local Carei, Direcției de Cultură Carei.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card