Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Teatru | Trupa Harag György începe noua stagiune cu Casa Bernardei Alba

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare deschide stagiunea 2017-2018 cu spectacolul Casa Bernardei Alba în regia lui Sorin Militaru.
„Piesa a fost propusă de regizorul Sorin Militaru, iar eu am primit cu mare bucurie, deoarece trupa dispune de multe actrițe foarte talentate. această excelentă piesă a lui Lorca ne oferă o mare posibilitate, ea prezentând soarta femeii – dintr-o ipostază foarte diferită, dar valabilă și azi – scoate în evidență vulnerabilitatea ei într-o lume patriarhală. Este mare curaj introducerea în program a unui astfel de spectacol pentru că, în contextul de azi, mesajul trebuie regândit. Prezintă, de asemenea, mare bucurie, că în montarea spectacolului au colaborat invitați de seamă, precum Tóth Tünde, actriță a Teatrului Szigligeti din Oradea, András Lóránd coregraf și Márton Erika scenograf.” – a declarat Bessenyei Gedő István directorul artistic al trupei.
Să ne imaginăm un sat, plin cu bârfe din Andaluzia, în care importanța tradiției este reprimată de ceea ce gândesc alții despre noi… Într-un asemenea anturaj o putem surprinde pe Bernarda Alba împreună cu cele cinci fiice ale sale, cu mama ei dementă și cu cele două slujnice.
După moartea soțului ei, Bernarda, conform obiceiurilor străvechi, își transformă casa în temnițe doliului. Fetele ei, condamnate la opt ani de robie, intră în contact cu lumea de afară doar prin crăpăturile ferestrelor și bârfele slujitoarelor, o lume de care mama lor vrea să le țină departe și care aduce în viața surorilor tentația iubirii fizice și spirituale.
Imaginea bărbații care mișună în jurul casei, trezește în permanență dorințele refulate ale surorilor…
„Vezi ce tăcere? Cu toate astea, în fiecare odaie e câte o furtună. În ziua în or să se dezlănțuie valurile, vom fi spulberate toate laolaltă …”
Distribuția: Tóth Tünde inv., László Zita, Rappert-Vencz Stella, Bogár Barbara, Bándi Johanna,Kovács Nikolett, Keresztes Ágnes, Méhes Kati, Gál Ágnes, Moldován Blanka, Laczkó Tekla, Bodea Tibor, Poszet Nándor, Orbán Zsolt, Frumen Gergő, Varga Sándor. Decor Fornvald Gréti, costume Márton Erika inv., coregrafia András Lóránt inv., dramaturg Bessenyei Gedő István, regizor tehnic și sufleur Szabó Ritta.
Premiera spectacolului va avea loc pe data de 13 octombrie, ora 19.00 în sala mare a Teatrului de Nord. Biele pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de lini până vineri între orele 10.00 și 17.00, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card