100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la Castelul din Carei

Marți, 27 martie 2018, începând cu ora 11.15, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc evocarea „100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”, eveniment organizat de Direcția de Cultură a Municipiului Carei.

În cadrul manifestării au luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei, care a evocat detalii biografice despre personalități culturale basarabene care au avut un rol major în procesul Unirii și Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, care a prezentat contextul istoric și premisele înfăptuirii Unirii Basarabiei cu România.
Invitatul evenimentului, preotul Florian Mocan, Protopop în cadrul Protopopiatului Ortodox Român Carei a surprins în alocuțiunea sa, rolul important al bisericii în înfăptuirea Marii Uniri.
La manifestarea culturală au participat grupuri de elevi de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei, Liceul Teoretic Carei, însoțiți de profesori de la cele două instituții de învățământ, reprezentanți ai Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori – 2015” și alți pasionați de istorie.
Evenimentul s-a desfășurat în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii