Lansare de carte la Ardud: ”Istoria unei cetăți 1215-1945”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria și Consiliul local Ardud și Asociația Culturală „Augustin Mircea” lansează primul volum al monografiei orașului Ardud.

Evenimentul se va desfășura duminică, 22 iulie 2018, începând cu ora 13:30, în Cetatea Ardud.

 La lansarea de carte va participa și trupa Nomen Est Omen condusă de către Prof. univ. dr. Mihai Plămădeală din București.

Printre invitați se numără Prof. univ. dr. Lucian Nastasă – Kovacs, Manager al Muzeului de Artă din Cluj și Nicolae Decsei, Președintele de onoare a Comunității evreiești din Satu Mare.

”Cartea soților Berci este un exemplu de reclădire, de înălțare sufletească, de mângâiere, de prietenie, de conviețuire pașnică. Ghidul cetății a ajuns stăpânul ei și tine porțile larg deschise pentru toți cei ce doresc să cunoască istoria. Călătoria în timp nu este numai un coșmar, ci și o blândă aducere aminte a perioadelor de pace și de bună înțelegere. A perioadelor când s-au născut copii, când s-au făcut nunțile și vunul a curs din ulcioare, a umplut paharele pentru închinare și pentru progres.Citind această lucrare, am descoperit că Ștefan Berci s-a întrecut pe sine. Alături de soția sa Rodica a găsit formula cea mia potrivită de a clădi o lucrare memorabilia. Au broscodit în stele, le-au căutat pe fundul apelor, atunci când apa istoriei a fost liniștită, atunci când apele nu au fost tulburi și stelele s-au putut reflecta în ele…”, a spus Nicoară Mihali, poet, scriitor şi realizator de filme documentare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii