Ministerul Turismului: Orașele Carei și Livada ar putea deveni stațiuni turistice

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Turismului vrea să ateste nouă localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes local. Printre propunerile cuprinse în Hotărârea de Guvern se numără localitățile Carei și Livada.

Localitățile Carei și Livada sunt pe lista ministerului Turismului pentru atestare ca stațiuni turistice de interes local. Protiectul hotărârii de guvern a fost pus în dezbatere publică.
”Localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes local şi vor avea şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile, ȋn condiţiile ȋn care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii.
Atestarea ar putea însemna mai mulți turiști dar și mai multe investiții pentru cele două localități.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii