gotec

Elevul Liviu Terebeș a obținut medalie de aur la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est

Elevul Liviu Terebeș din clasa a XI-a B de la Colegiul Național Mihai Eminescu a obținut premiul I absolut și medalie de aur la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est.

România a fost reprezentată la această olimpiadă de o echipă formată din 8 elevi (4 seniori și 4 juniori).

Cea de a V-a ediție a concursului a fost organizată la Belgrad, Republica Serbia, în perioada 23.06-28.06.2019. Competiția a constat dintr-o probă scrisă și o probă practică, care au presupus o îndelungată pregătire de specialitate, corelată și cu alte cunoștințe din diferite domenii.

Palmaresul olimpic al elevului este impresionant. În clasa a VIII-a, ca elev al Școlii Gimnaziale Ion Creangă a obținut locul I la Olimpiada Națională de Geografie sub coordonarea doamnei profesor Rodica Velceleanu. Din clasa a IX-a, ca elev al Colegiului Național Mihai Eminescu, a participat an de an la Olimpiada Națională de Geografie cu rezultate și punctaje foarte bune, în clasa a IX-a și a X-a a fost recompensat cu premii speciale din partea Societății de Geografie din România, iar în anul curent a fost distins cu mențiune MEN.

Liviu a participat în ultimii doi ani la proba specială pentru selectarea lotului lărgit al României pentru Olimpiada internațională de Geografie, anul acesta reușind calificarea în lotul restrâns pentru Olimpiada Internațională de Geografie a Europei Centrale, de Sud și Sud-Est.

Alături de profesoara sa de geografie, Edita Mali și de profesorii coordonatori ai lotului României a obținut o performanță unică pentru județul nostru la disciplina geografie. Îl felicităm pentru rezultate. Astfel palmaresul olimpic internațional al Colegiului Național Mihai Eminescu din acest an confirmă munca asiduă în echipa profesor-elev, rigurozitatea, exigența și perseverența studiului individual.

Este un an istoric și din perspectiva rezultatelor la olimpiadele internaționale pentru elevii și profesorii eminescieni, obținând 7 calificări în loturi internaționale. Aceste rezultate onorează colegiul în anul aniversării a 100 de ani de existență a Liceului Mihai Eminescu.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii