Elevii de la trei școli din județul Satu Mare vor beneficia de programul ”Masa caldă”  Foto cu titlul de prezentare

Elevii de la trei școli din județul Satu Mare vor beneficia de programul ”Masa caldă” 

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul României a aprobat aseară, prin Ordonanță de Urgență, extinderea programului ”Masa caldă”, peste 65.000 de elevi urmând să beneficieze de acest program. 

Programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat a fost aprobat ieri de Guvernul României, în județul Satu Mare vor beneficia de program trei școli gimnaziale: Școala Gimnazială Terebești, Școala Gimnazială ”Bem Jozsef” Culciu și Școala Gimnazială ”Viorel Sălăgean” Beltiug.

În anii anteriori, acesta a funcționat în 50 de unități de învățământ. Începând din semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020, programul ”Masa caldă” se va desfășura în 150 de unități de învățământ, informează reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării într-un comunicat de presă.

Această decizie de extindere cu 100 de noi unități de învățământ are la bază, spun reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, efectele pozitive generate asupra beneficiarilor direcți și indirecți.

Potrivit rezultatelor studiilor de impact, această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului școlar, diminuarea absenteismului, dar și formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentație sănătoasă.

Astfel, în perioada derulării activității didactice, preșcolarii, dar și elevii din cele 150 de unități de învățământ vor primi, gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar – inclusiv TVA.

Numărul beneficiarilor programului este mai mare în acest an față de anul trecut cu 41.888 elevi. Pentru anul în curs, aceasta însumează un total de 65.343 de elevi.

Suma estimată, necesară programului pentru anul 2020, este de 81.983 mii de lei.

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Derularea programului de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi face parte din acțiunile Ministerului Educației și Cercetării pentru realizarea unui obiectiv major al politicilor sale educaționale: asigurarea accesului echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate pentru toți copiii și tinerii din România.

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii