Măștile textile nu mai sunt acceptate la școală

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat astăzi, într-o videoconferință cu prefecții, prezidată de premierul Florin Cîțu și la care au mai participat miniștii de Interne și Educației, că masca medicală va fi obligatorie pentru elevi și în noul an școlar. 

”Măștile utilizate în învățământul primar, gimnazial, liceal și la nivel universitar trebuie să fie de uz medical, nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem în vedere aceasta modificare deoarece cifrele privind incidența infecției si severitatea la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și national”, a spus ministrul Sănătății.

Deciziile luate în privința copiilor vin în contextul în care există deja date statistice care indică faptul că sunt mult mai expuși îmbolnăvirii cu varianta Delta a coronavirus decât în fața variantelor din valurile precedente. 

Noile estimări ale Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că, în cel mai pesimist scenariu, se poate ajunge la un număr de circa 4.000 de îmbolnăviri pe zi, spre finele lunii septembrie. 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii