Spune NU drogurilor!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Școala ”George Coșbuc” Medieșu Aurit a fost gazda polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare- Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Post Poliție Comunal Medieșu Aurit,  la întâlnirea cu elevii participanți la școala de vară. 

În cadrul școlii de vară, elevii participanți au fost invitați să poarte un dialog cu polițiștii din structura prevenire și ordine publică despre petrecerea în mod preventiv a timpului liber pe perioada vacanței de vară. Au fost abordate diferite subiecte axate pe prevenirea victimizării minorilor și  delincvența juvenilă, cu accent pe consumul de substanțe interzise: țigări, alcool, droguri, tinerii având posibilitatea să își clarifice anumite aspecte legate de munca pe care o desfășoară polițiștii, să își satisfacă anumite curiozități și, totodată, să identifice cele mai eficiente modalități de a reacționa în situații conflictuale.
Metodele de prevenire a infracțiunilor, dar și repercursiunile comportamentului infracțional, aspecte vizând domeniul legislativ și răspunderea penală a minorilor au fost aduse în prim plan pornind de la experiențele relatate de către tinerii participanți, adevărate lecții de viață, cu efecte dramatice pe termen scurt și lung în dezvoltarea personală, emoțională, socială.
Doritorii au avut posibilitatea să experimenteze comportamentul determinat de consumul de alcool și droguri, cu ajutorul unor ochelari speciali care distorsionează întreaga realitate. Coordonarea mișcărilor, percepția formei, distanței, spațiului toate sunt date peste cap, consecințele dramatice ale consumului de substanțe interzise, de la atitudine, raționament, concentrare, atenție fiind afectate, persoana aflată sub influența acestor substanțe având de suferit pe mai multe planuri.
La finalul întâlnirii, s-au prezentat mesajele preventive realizate de alți tineri care au participat anterior la sesiuni informativ – preventive pe tema consumului de droguri, extrăgându-se concluziile generale legate de acest fenomen.
Noi mesaje preventive au fost realizate de către tinerii participanți la activitățile desfășurate în cadrul școlii de vară, creându-se astfel o legătură, un lanț al eforturilor comune în punerea unei temelii în ZIDUL INDIFERENȚEI, ÎN A PREVENI ȘI STOPA CONSUMUL DE SUBSTANȚE INTERZISE!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii