Elevii de la Liceul Tehnologic Tășnad, implicați în campania ”Zero la mie”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Polițiștii din cadrul structurii de siguranță școlară a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat joi un amplu eveniment de conștientizare a pericolelor asociate consumului de alcool sau droguri în rândul tinerilor, în cadrul campaniei Zero la mie - ediția a 2-a. 

Evenimentul a avut loc la Liceul Tehnologic Tășnad, unde au fost alături de polițiști reprezentanții instituțiilor partenere în proiect, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Primăria Orașulului Tășnad, reprezentanți ai școlii, dar și polițiști locali și jandarmi.
Peste 250 de elevi au fost implicați pe parcursul zilei în activități antidrog desfășurate fie la clase, fie în curtea școlii, în pauze. 
Întâlnirile cu elevii au fost pline de interacțiune și efervescență și au pornit, ca de fiecare dată, de la nevoile lor de cunoaștere, experimentare și satisfacere a unor curiozități specifice vârstei. Ochelarii care te transpun în starea de ebrietate/de consum de droguri au fost  atracția principală a zilei, toți elevii având acces la aceste experimente. 
Cu acest prilej au fost puse la dispoziția celor prezenți sticle de apă și materiale de campanie cu sloganul ”Apa=Hidratare=Sănătate”, realizate cu sprijinul Primăriei Tășnad, pentru a le reaminti tinerilor că apa este întotdeauna o alegere bună și lipsită de riscuri atunci când li se oferă ,,ceva de băut”.
Elevi din clasele a XI-a și a XII-a, care reprezintă ținta principală a campaniei, au participat la întâlniri cu specialiștii prezenți, scopul întâlnirilor fiind cel de conștientizare a faptului că alcoolul și drogurile se află în strânsă legătură cu comiterea unor infracțiuni, cum sunt cele la regimul rutier (conducerea sub influența alcoolului /drogurilor fiind cea mai cunoscută și cea mai frecventă infracțiune rutieră înregistrată în România), dar și infracțiuni contra patrimoniului (furturi, tâlhării, distrugeri) și fapte comise cu violență.  
Activitățile vor continua în perioada următoare, urmând să fie organizate și alte sesiuni informative  cu elevii și părinții din comunitatea tășnădeană.Campania Zero la Mie este iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare prin Biroul Siguranță Școlară, în parteneriat cu  Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și se derulează cu sprijinul Primăriei Orașului Negrești-Oaș, Primăriei Orașului Tășnad și al Primăriei Muncipiului Carei.
Campania îşi propune o informare pertinentă a tinerilor cu privire la consecinţele legale ale unor comportamente produse în contextul consumului de alcool sau droguri şi, implicit, o reducere a riscului de implicare a tinerilor în infracțiuni. Infracţiunile vizate cu precădere sunt cele de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe dar şi infracţiunile comise cu violenţă.
Publicul ţintă al campaniei îl reprezintă un număr de aproximativ 4.500 de beneficiari direcţi, în special tineri.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii