Elevii din clasele primare și gimnaziale din județul Satu Mare vor începe cursurile cu intonarea imnului national Foto: Florin Dobranici

Elevii din clasele primare și gimnaziale din județul Satu Mare vor începe cursurile cu intonarea imnului national

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Azi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, prefectul Radu Roca a solicitat Inspectoratului Județean Școlar să transmită corpului didactic din şcolile gimnaziale ca programul zilnic să înceapă cu intonarea imnului național.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 este esenţial ca în şcolile primare şi gimnaziale să se intoneze Imnul Naţional, 'Deşteaptă-te, române', la începutul programului zilnic. Această practică sunt convins că va spori conştiinţa civică şi patriotică a elevilor și va contribui la consolidarea valorilor naţionale", a declarat prefectul Radu Roca.
Prefectul Radu Roca le-a reamintit șefilor de instituții să respecte prevederile Legii 75 /1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.
”Se apropie Ziua Națională a României și vreau să vă reamintesc faptul că este o obligație legală ca Drapelul României să se arboreze în mod permanent pe edificiile şi în sediile autorităţilor şi instituţiilor publice. Vă rog să verificați modul în care drapelul e arborat și starea în care acesta se află”, a mai spus prefectul.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii