Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Reîncep Conferinţele BookLand Evolution în Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Azi debutează seria de primăvară-vară a Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a IV- a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă liceenilor şi studenţilor din 23 de oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu peste 500 de profesionişti consacraţi.
Tinerii din Satu Mare sunt aşteptaţi între 15 - 19 mai în intervalul orar 14:30 – 16:00, la Biblioteca Județeană Satu Mare.
Speakerii Conferințelor BookLand Evolution Satu Mare sunt: Tiberiu Markos, Daniel Ghigea, Oltea Săveanu, Angela Berceanu, Bogdan Georgescu, Robert Costea, Mirela Iank, Daniel Moiș, Cristian Florin Mureșan, Sergiu Dan Petru Bărbuș, Francisc Csiszar, George Negrea, Loredana A. Știrbu, Dan Bâle si Daniela Popă Bilț.
  • Oltea Săveanu - inspector arte și proiecte la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare:“Doresc să le transmit tinerilor că viața e o călătorie, e liniuța aceea dintre anul nașterii și anul morții, că de noi depinde ca această călătorie să fie frumoasă, că optimismul este cel care trebuie să ne guverneze pe acest parcurs, că orice sursă de informare și mai ales cărțile sunt cele care ne ajută să ne transformăm mereu. Putem fi tineri toată viața și e necesar, cu condiția să învățăm în fiecare zi câte ceva, din orice domeniu, de la antici până azi, așa suntem vii și mulțumiți că am realizat ceva pentru noi. Asta înseamnă să ne iubim și atunci putem iubi și alți oameni. Dacă tu ai un măr și eu am un măr și facem schimb de mere, fiecare va avea un măr, dar dacă eu am o idee și tu ai o idee și facem schimb de idei, vom avea fiecare două idei. Încercați să vă cunoașteți pe voi și să-i cunoașteți și pe cei din jur, toți sunt oameni deosebiți dar unii dintre ei nu știu asta. Ajutați-i să se descopere, luați-i de mână și împărtășiți, voi sunteți schimbarea pe care noi o așteptăm în lume.”
  • Mirela Iank - trainer NOD, antreprenor: “Toată viața am vânat experiențe, contexte și oameni de la care să învăț. Am spus deseori DA fără să mă gândesc prea mult. Am spus deseori NU și m-am ales pe mine. Am câștigat mai mult decât am pierdut. Am luat-o de multe ori de la capăt. Mi-am dezvoltat abilitatea de a eșua, de a naște idei noi, de a le materializa, de a le ”vinde”, de a fi perseverentă astfel încât, chiar dacă dau greș, să îmi extrag învățămintele apoi să trec la o nouă aventură. Am învățat să mă gândesc mai mult la oamenii dragi, să citesc doar cărțile care îmi plac, să călătoresc doar în locurile care au o poveste pentru mine, să petrec timp cu oameni care mă fac să râd sau să visez. La fel ca întotdeauna, sunt pregătită pentru o nouă poveste”.
  • Robert Costea - antreprenor: “M-aș bucura să aflu (peste ani) că datorită unor astfel de evenimente viitoarele generații au prins drag de slovă și să văd că în timp cartea tipărită și/sau electronică vor ajunge să detroneze toate celelalte elemente perturbatoare care îi acaprează în aceste zile. Și nu pot să nu îi dau dreptate venerabilului Seneca care spune: Timendi causa est nescire (Ignoranța naște frică), pentru că lipsa de carte generează ignoranță și prostie, care în final se transformă în frică, ură și de ce nu… în cruzime (cu rezultate la tot pasul și din păcate la nivel global). Eistein sintetizează foarte succint acest lucru: Only two things are infinite, the universe and human stupidity. And I'm not sure about the universe”.
  • Daniel Ghigea - speaker motivational: “În prezentarea mea veți descoperi cum puteți să câștigați bani muncind acasă, în fața computerului, făcând o muncă plăcută și bine plătită. Cu ajutorul informațiilor mele puteți să învățați cum să depindeți tot mai puțin de părinți din punct de vedere financiar”.
Intrarea la conferinţe este LIBERĂ!

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card