Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

În anul 2018 polul matematicii mondiale se mută în Ardeal

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Prestigioasa competiție, Olimpiada Internațională de Matematică, a fost lansată de România în 1959, la inițiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societății de Științe Matematice.
Demersul de a aduce competiția, pentru a patra oară, în țara noastră, aparține Societății de Științe Matematice, din dorința de a celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918. Astfel, Olimpiada Internațională de Matematică 2018, se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 3 – 14 iulie.
Premergător etapei internaționale, etapa națională a olimpiadei, se va desfășura la Satu Mare, anunță Inspectoratul Școlar Satu Mare.
”Având în vedere capacitatea de organizare a concursurilor școlare demonstrată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și rezultatele obținute de elevii din județul nostru, pe parcursul anilor, în cadrul concursurilor de matematică, Direcția Generală Educație Timpurie, Învățământ Primar și Gimnazial și Direcția Generală Învățământ Secundar Superior și Educație Permanentă din cadrul Ministerului Educației Naționale și-au dat acordul ca, în anul școlar 2017-2018, etapa națională a olimpiadei de matematică pentru clasele V-VI, să se desfășoare în perioada 3-7 aprilie 2018 în zona Negrești Oaș și pentru clasele VII-XII, în municipiul Satu Mare.
Pentru prima dată în istorie, județul nostru are onoarea să organizeze această competiție de renume. Datorită implicării tuturor sătmărenilor, ne exprimăm încrederea că acest eveniment va fi constitui o reușită!”, potrivit ISJ Satu Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii