În noiembrie, nonformalul iese pentru a șaptea oară în stradă!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Săptămâna 13-19 noiembrie 2017 este dedicată nonformalului. Ajunsă la cea de a VII-a ediție, evenimentul Ziua Educației Nonformale s-a transformat în Ziua Învățării Nonformale.
Biblioteca Județeană Satu Mare este un loc deschis învățării. Prin activităţi şi metode activ participative, instituția cărții organizează joi, 16 noiembrie, două evenimente sub umbrela mare a evenimentului Ziua Învățării Nonformale.
Primul eveniment se va derula cu începere de la ora 10,00, în Sala Multimedia, fiind gândit ca un atelier de povești destinat preșcolarilor din grupa mare „Micul prinț” de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată” din municipiul Satu Mare, însoțiți de cadrele didactice Gnandt Petronela și Neagu Narcisa.
Cel de-al doilea eveniment este o vânătoare de comori la care vor participa elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Satu Mare, însoțiți de doamna dirigintă, prof. Nicoleta Câmpian.
Punctul de întâlnire a fost stabilit pentru ora 13,00, în Sala Multimedia. Traseul vânătorii va trece prin șase secții ale bibliotecii și pe la trei obiective turistice localizate în centrul orașului: Muzeul de Artă, Statuia lui Vasile Lucaciu și Turnul Pompierilor.
Prin joc și prin metoda „vânătoare de comori”, tinerii vor descoperi ce înseamnă biblioteca, ei vor fi familiarizați cu oferta și serviciile instituției, vor lucra în echipă, își vor dezvolta aptitudinile de comunicare, prin rezolvarea sarcinilor pentru obținerea indiciilor.
Participanții, căutătorii ce comori, vor avea la dispoziție 90 de minute pentru a vâna indiciile necesare pentru descoperirea comorii din bibliotecă.
Cele două evenimente vizează atragerea copiilor sătmăreni în număr cât mai mare la activitățile organizate de Biblioteca Județeană Satu Mare, dar și familiarizarea acestora cu metodele educației nonformale.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii