Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Proiectul Echipei Multitouchcnme a ajuns în semifinală!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Țara lui Andrei a anunțat cele 25 de proiecte semifinaliste! Proiectul Echipei Multitouchcnme se află printre cele 25 de proiecte semifinaliste.

A mai rămas un pas: susținerea ideii în fața juriului.

Cele 25 de proiecte semifinaliste trec în etapa următoare în competiția RO SMART.

Începând de mâine, inițiatorii proiectelor își vor susține ideile în fața juriului și vor încerca să îi convingă că ideile lor pot schimba România prin tehnologie!

Mai departe, inițiatorii de proiecte își vor susține ideea în fața juriului.

Pe 24 noiembrie, vor fi anunțate proiectele care vor face România mai SMART!

Iată proiectul depus de elevii CN ”Mihai Eminescu”: ”Proiectul nostru ar putea fi un răspuns la o întrebare care ne preocupă: cum poate colabora Omul cu Inteligenţele Artificiale, în Era Cunoașterii și a Complexității, pentru a atinge un obiectiv comun, acela de a susține strategiile dezvoltării durabile, cu scopul expres de a proteja Planeta Vie, dar și de a le valorifica puterea ca forță pentru binele social? Pe măsură ce privim spre viitor, va trebui să folosim aceste tehnologii pentru a ne modela viața, dar se impune și o schimbare majoră de mentalitate. Propunem crearea unui laborator de cercetare în metodologia Transdisciplinarității experimentale, asociată Studiului Complexității, ca bază practică în domeniul Inteligenței Artificiale, Realitate Augmentată, VR, pentru educația colaborativă, incuzivă, cercetare și eco-inovare / inventică. ,,Green Tech Lab” se dorește un centru educațional emergent, un motor al dezvoltării regionale durabile, cu implicarea societății ( multivârstă) în cercetare (science wit hand for society), o platformă inovativă, care, valorificând experiența și performanțele ”Echipei Multitouchcnme ”, va putea constituie nucleul unui cluster inovativ educațional, asigurând cadrul necesar cercetării, inovării și experimentării, în perspectiva Strategiei Europa 2020 şi potrivit cerinţelor procesului Lisabona. Laboratorul, corelativ al cabinetului multi- touch, va fi un spațiu multifuncțional pentru derularea activităților școlare și extrașcolare. Crearea ,,Green Tech Lab” ar completa procesul de cercetare, realizat pe consolele multi-touch, cu partea practică, în care, elevii pasionați de tehnologia AI ar putea implementa concret conceptele realizate în Computer Art. Ca funcționalitate curriuculară, laboratorul poate fi utilizat la orele STEAM. Extracurricular, ar fi spațiul destinat echipelor de proiecte menționate, dar și în proiectele-deschise pe care le avem în vedere, realizate cu partenerii cu care vom constitui clusterul. Cu ajutorul echipamentelor achiziționate vom putea construi acele AI pe care le-am creat la nivel de design conceptual și machete”.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii