Crescător de porci din Căpleni, amendat de DSVSA Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a amendat un crescător particular de porci din localitatea Căpleni.

Astfel, inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat o amendă contravențională în valoare de 2.400 lei unui crescător particular de animale din localitatea Căpleni, pentru nedeclararea de către deținătorul de animale a obținerii prin fătare sau cumpărare sau în alte moduri de suine, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor.

De la începutul anului în județul Satu Mare au fost stinse 33 focare de boală în 14 localități, în care au murit sau au fost uciși un număr de 247 capete suine. 

Mai rămân active focarele de Pestă Porcină Africană în localitățile Bercu Nou, Porumbești, Mesteacăn, Halmeu, Cidreag, și Valea Seacă. Dintre cei 153 de mistreți găsiți morți în 16 Fonduri de Vânătoare -  un număr de 116 capete au fost pozitivi, iar dintre cei 1594  mistreți împușcați în 45 Fonduri de Vânătoare, un număr de 42 de mistreți au fost declarați pozitivi, în urma examenelor de laborator.  

Au fost confirmate suspiciunile de pestă porcină africană într-o exploatație non profesională din localitatea Bolda și una la un mistreț împușcat în Fondul de Vânătoare 39 Petrești, probele recoltate au fost confirmate la IDSA București – Laboratorul Național de Referință. Au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii în alte exploatații non profesionale din localitățile județului.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii