Avocatul poporului vine la Satu Mare să ancheteze cazul copiilor cu dizabilități de la centrele din Carei folosiți la cules de cânepă în Andrid

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Un reprezentant al Instituției Avocatul Poporului va veni luni în județul Satu Mare pentru a ancheta plângerea
privind folosirea mai multor copii aflați în centrele de plasament din Carei, la cules de cânepă, de către un consilier județean.
Până în prezent, conducerea Protecției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare a aplicat un avertisment coordonatorului Centrului de Plasament din Carei.

”Coordonatorul Centrului de plasament din Carei a fost sancționat cu avertisment, fiind la prima abatere pentru că nu a respectat protocolul de învoire a copiilor acestui centru”, potrivit declarațiilor directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, Mariana Dragoș.

Mariana Dragoș a mai spus că a fost contactată telefonic de avocatul poporului ca și-a anunțat prezența la Satu Mare în cursul zilei de luni.

Aceasta a declarat pentru www.satumarenews.ro că s-a autosesizat în privința reclamației privind folosirea mai multor copii cu dizabilități de la centrele de plasament din Carei la cules de cânepă în Andrid, înaintată adjunctului avocatului popurului, săptămâna trecută. Pentru început, susține aceasta, a verificat dacă vreunul dintre copiii aflați în aceste centre de plasament au părăsit centrele, niciun copil aflat în centrele de copii neavând voie să părăsească aceste centre fără anunțarea prealabilă a conducerii DGASPC.

Vă reamintim că, la finele săptămânii trecute, adjunctul Avocatului Poporului, Ionel Oprea, a susţinut audienţe la Satu Mare. Printre problemele semnalate s-a numărat și un caz foarte grav în care este implicat un consilier județean. Este vorba despre o acuzație adusă unui consilier judeţean care s-ar fi folosit de mai mulți copii cu dizabilități de la centrele de plasament din Carei la cules de cânepă în Andrid.

Ionel Oprea, adjuncut al Avocatului Poporului, s-a abținut să detalieze cazul susținând că s-a autosesizat, urmând să se efectueze o anchetă cu privire la această reclamaţie.

”Este o sesizare cu privire la copii cu dizabilități de la două centre care au fost puși la muncă în interesul unui consilier judeţean de către acesta. O să merg cu propunerea de autosesizare la Avocatul Poporului şi o să dispunem o anchetă în care să vedem ce s-a întâmplat acolo şi să propunem măsurile care se impun“, a declarat Ionel Oprea.

Vom reveni cu detalii.


Detalii AICI:

http://www.satumarenews.ro/index.php/locale/item/1126-protectia-copilului-si-itm-s-au-autosesizat-in-cazul-copiilor-cu-dizabilitati-de-la-centrele-din-carei-folositi-la-cules-de-canepa-in-andrid#sthash.z14dgsTo.dpuf 


http://www.satumarenews.ro/index.php/locale/item/1126-protectia-copilului-si-itm-s-au-autosesizat-in-cazul-copiilor-cu-dizabilitati-de-la-centrele-din-carei-folositi-la-cules-de-canepa-in-andrid

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii