Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Dosare penale pentru cei ce nu au respectat izolarea la domiciliu

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a amendat în total cinci persoane pentru nerespectarea recomandării de autoizolare la domiciliu, cu câte 20.000 lei.

Dintre acestea, în două cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în declarații, conform art. 326 Cod Penal. Acestea au declarat în fals, la intrarea în țară, în Punctul de Frontieră Petea, că au tranzitat doar Italia, însă din verificări a rezultat că acestea se aflau de mai mult timp în Italia. Aceste cazuri au fost instrumentate de către lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare.

La data de 13 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției Politie Rurală Gherța Mica s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data de 12 martie a.c. un bărbat, de 39 de ani, dintr-o comună de pe raza de competență a Secției, s-a întors la domiciliu din Italia, declarând în fals la intrarea în țară, în Punctul de Frontieră Petea, că a tranzitat doar Italia, însă din verificări a rezultat că acesta se afla de mai mult timp in Italia.

Tot la aceeași dată, polițiștii Secției Politie Rurală Gherța Mica s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie, de 45 de ani, dintr-o comună de pe raza de competență a Secției, s-a întors la domiciliu în data de 12 martie a.c., din Italia, țară aflată în zona de risc de transmitere a virusului Covid19, declarând în fals la intrarea în țară, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, că a tranzitat Italia, însă din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că aceasta se afla de mai mult timp în Italia.

Având în vedere aspectele constatate, în ambele cazuri s-a luat legătura cu Direcția de Sănătate Publica Satu Mare pentru luarea față de ambele persoane și a membrilor familiilor acestora, a măsurilor specifice răspândirii virusului Covid19.
De asemenea, în ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în declarații, conform art. 326 Cod Penal.

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii