Imprimă această pagină

Șoferii de TIR nu sunt nevoiți să se autoizoleze timp de 14 zile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit prevederilor art. 4 alin (1) din Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020, la intrarea în țară, pentru protejarea propriilor familii, conducătorii mijloacelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, în una dintre următoarele variante:

a) carantinarea în spații puse la dispoziție de către angajator;

b) izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodăresc, sau singuri, în alt spațiu locativ disponibil;

c) carantinarea la cerere, în spațiile puse la dispoziție de autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării. 

Opțiunea pentru una dintre modalitățile de carantinare/izolare prevăzute mai sus se completează de către conducătorii autovehiculelor de transport marfă la intrarea în țară în declarația pe propria răspundere.

În perioada dintre curse, indiferent cât este acest interval, conducătorul auto trebuie să rămână izolat (2 zile, 5 zile etc), iar apoi își poate relua activitatea în mod corespunzător.

Conducătorii mijloacelor de transport marfă de peste 2,4 tone nu trebuie să rămână izolați/carantinați 14 zile, ci doar până la efectuarea următoarei curse.

În situația în care conducătorii auto intră în contact cu familiile lor,  preferând izolarea la domiciliu, atunci toate persoanele din gospodărie sunt obligate să rămână în izolare pentru o perioadă de 14 zile de la ultima revenire în țară a acestora.

Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii