Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Peste 6.000 de persoane au intrat în țară prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, în ultimele 24 de ore

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 21.200 persoane, cetățeni români și străini şi peste 15.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.900 persoane cu 7.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 11.300 persoane cu 8.000 mijloace de transport.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 12.300 de persoane şi 9.400 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 6.100 de persoane cu 4.600 mijloace de transport. 

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.200 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.  

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 33 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 5.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.800 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru 21 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 3 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii