banner draxkmaier satu mare

MAI a cumpărat 12.000 bodycamuri pentru poliţiştii din stradă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Afacerilor Interne a cumpărat 12.000 de dispozitive audio-video Motorola, tip bodycam militar, pentru poliţiştii de la ordine publică, poliţia rutieră, poliţia de frontieră sau imigrări. 

Ministerul Afacerilor Interne a încheiat procedura de achiziție pentru 12.000 de dispozitive audio-video Motorola, tip bodycam militar, similare celor folosite de poliția britanică, iar proiectul pe care Sindicatul Europol l-a demarat în urmă cu 3 ani începe să prindă contur. Astfel că polițiștii de la ordine publică, poliția rutieră, poliția de frontieră sau imigrări vor fi dotați cu astfel de aparate pentru a se proteja  de eventualele reclamații în exercitarea atribuțiilor de serviciu. În fapt, bodycam-ul reprezintă cea mai obiectivă probă, atât în dovedirea modului de acțiune a polițistului,  dar și a unor fapte de ultraj, fiind un sistem portabil care asigură înregistrarea audio-video a intervențiilor și acțiunilor polițiștilor.

”Organizația noastră a demarat acest proiect în exclusivitate încă din anul 2017, când am oferit spre folosință Poliției Capitalei, 20 de dispozitive, care au fost folosite de către colegii din  cadrul Brigăzii Rutiere. În momentul de față am extins acest proiect și în cadrul altor 10 Inspectorate Județene de Poliție, cât și la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și Poliția de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni,  în total fiind peste 200 de dispozitive”, a transmis Sindicatul Europol.

Sindicatul Europol a demarat acest proiect încă din anul 2017, când a oferit spre folosință Poliției Capitalei 20 de dispozitive, care au fost folosite de polițiștii dincadrul Brigăzii Rutiere. Proiectul a fost extins și în cadrul altor 10 Inspectorate Județene de Poliție, cât și la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și Poliția de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni,în total fiind peste 200 de dispozitive.

europol bodycam

Bodycam-ul poate fi folosit în mai multe situații:

  • legitimarea persoanelor;
  • conducerea la sediul poliției;
  • oprirea vehiculelor;
  • utilizarea forțelor și mijloacelor din dotare;
  • efectuarea controlului corporal și al bagajelor;
  • constatarea contravențiilor și a infracțiunilor;
  • prevenirea unui pericol iminent la adresa vieții și integrității fizice a unei persoane;
  • punerea în executare a mandatelor emise de organele judiciare;

”Dotarea polițiștilor cu bodycamuri în anul 2017 de către organizația noastră a venit ca o reacție la faptul că de multe ori polițiștii au fost  intimidați sau descurajațisă-și facă datoriade plângerile unor cetățeni influenți sau a celor care utilizau diferite tertipuri și depuneau plângeri penale împotriva polițistului în mod nejustificat. Dar și pentru acei cetățeni care susțineau că au întâmpinat un comportament neadecvatdin partea polițistului sau chiar au suferit vătămări când au fost duși la sediul poliției sau alte situații în care era foarte greusă probezi afirmațiileunei părți sau a celeilalte”

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii