Banner blato Livrare1 

Propunerea DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul lui Mircea Govor, respinsă de magistrații ÎCCJ

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
În cursul zilei de astăzi, 15 ianuarie, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ)
a României au respins propunerea DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul fostului președinte al PSD Satu Mare, Mircea Govor. Instanța Supremă a stabilit plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore.
„În baza art. 237 Cod procedură penală, respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea, privind pe inculpatul Govor Mircea Vasile. În baza art.237 alin.2 Cod procedură penală, raportat la art.202 alin.4 lit.b cu referire la art.211 Cod procedură penală, dispune măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpatul Govor Mircea Vasile, pe o perioadă de 60 de zile, de la data de 22 ianuarie 2016 până la data de 21 martie 2016, inclusiv”, se arată în decizia instanței.
Vă reamintim că Mircea Govor a fost arestat preventiv pe data de 23 decembrie 2015, acesta fiind acuzat de DNA de mai multe fapte de șantaj și folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Mircea Govor este acuzat de procurori de folosirea influenței și autorității funcției de președinte al organizației județene a PSD și pe aceea de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare în scopul dobândirii unui folos necuvenit.
În același dosar a fost pus sub învinuire deputatul PSD Andrei Dolineaschi, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat în calitate de martor. De asemenea, au mai fost audiați în calitate de martori fostul premier Victor Ponta, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și prefectul Eugeniu Avram.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii