Banner blato Livrare1 
banner simple shop

DSVSA | 15 focare de pestă porcină africană confirmate și alte trei suspiciuni în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii DSVSA Satu Mare au realizat în această săptămână 137 acțiuni de control în exploatații profesionale și non profesionale de animale, farmacii veterinare, circumscripții sanitare veterinare de asistență concesionate, unități de producție, acțiuni sanitare veterinare, inspecții clinice.

Dintre probele recoltate în săptămânile trecute s-au confirmat ca fiind pozitive câte două focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Carei, Petrești, Pir și Apa și câte un focar în localitățile Tășnad, Berveni, Pișcolt, Resighea, Domănești, Dabolț și Sărvăzel.

”Au fost luate toate măsurile, pentru a preîntâmpina răspândirea acestei bolii, în alte localități din județul nostru”, a transmis DSVSA Satu Mare.

Există suspiciunea apariției unor focare noi de Pestă Porcină Africană în exploatații non profesionale din localitățile Pir, Cămin și Doba. Probele recoltate de la suinele bolnave au fost expediate pentru confirmare la I.D.S.A. 

În urma controalelor efectuate s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 3.600 lei unui proprietar de exploatație non profesională din localitatea Cig pentru înstrăinarea și neizolarea animalelor suspecte de boală. Unui crescător particular de animale din localitatea Lazuri i-a fost dat un  avertisment pentru nedeclararea în termen legal a animalelor nou introduse în exploatație.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii