Un avion de tip MIG-21 s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un avion de vânătoare MIG 21 Lancer s-a prăbușit, astăzi, într-o zonă de deal din județul Mureș. Pilotul a reușit să se catapulteze.

Incident aviatic, în județul Mureș. Primarul din localitatea Dedrad a sesizat prin SNUAU 112 prăbușirea unei aeronave militare MIG-21, care efectua un zbor de instrucție într-o livadă, în afara localității Dedrad. 

Potrivit primelor informații, pilotul a reușit să se catapulteze. Acesta este conștient și acuză dureri lombare. La fața locului a ajuns și un elicopter SMURD. 

"O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

 Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului", a informat Ministerul Apărării, într-un comunicat. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii